ČOI udělila pokutu za prodej bicom čipu proti covidu

0
15461
bicom
Ilustrační foto: Pixabay.com

Biorezonanční terapie je v Česku často nabízená léčebná metoda při odvykání kouření, ale i pro posílení celkové imunity. Podmínka léčby spočívá v nákupu biorezonančního přístroje, jehož součástí jsou i bicom čipy.  

Přístroj prý dokáže zázraky. Stovky firem a tisíce podnikatelů, které jeho prostřednictvím v Česku nabízejí vyšetření, slibují komplexní zjištění zátěží v těle člověka. Podle nich přístroj odhalí viry, bakterie, parazity, plísně, těžké kovy i chemické látky v těle. Zjistí ale i geopatogenní zóny, elektrosmog, alergeny či intolerance. Samozřejmě, že pomůže i s bolestí. Co je ale nejdůležitější – přístroj sestaví pacientovi harmonizační podpůrný plán imunity, k jehož naplnění jsou potřeba i takzvané bicom čipy.

A stejně tak dlouhé roky inzeruje své služby podnikatelka z Litoměřic, majitelka společnosti s ručením omezeným Eli Atd Jana Ringelová, jež je jako podnikající osoba aktivní ještě v realitních službách. I ta prostřednictvím své litoměřické biorezonanční stránky nabízí služby biorezenonačního přístroje a bicom čipů.

„Jmenuji se Jana Ringelová a jsem majitelkou biorezonančního přístroje v Litoměřicích,“ píše na svých stránkách.

A dále vyjasňuje: „O alternativní přístup k životu jsem se začala zajímat již téměř před třiceti lety a od té doby se v tomto oboru stále více vzdělávám a doplňuji si své znalosti. […] Pro koupi biorezonančního stroje jsem se rozhodla na základě osobní zkušenosti, kdy jsem jeho pomocí předešla chirurgické operaci a zbavila se tak zdravotních problémů.“

Covid akceleroval i přístup k biorezonančnímu podnikání

Jana Ringelová nabízí své biorezonanční služby minimálně od roku 2018. Od té doby se totiž na jejích stránkách datují články o přínosech biorezonance. Vzhledem k tomu, že internetových stránek na toto téma má více, lze usuzovat, že jí obchod s biorezonančním přístrojem vzkvétá. A když ne vzkvétá, tak alespoň vyplatí.

Teď ale narazila. Do inzerátu na bicom čip, který nabídla ve speciální akci za 500 korun místo standardní ceny 1 000 Kč [cena čipu bývá cca 100 Kč, pozn. red.] dala, že čip je účinný i proti covidu-19. Totiž takto:

Bicom čipy za 500 Kč
  • Posílení imunitního systému.
  • Harmonizace psychiky.
  • Ochrana před virem covid-19.
  • Úspěšnost více než 80 %.
  • Speciální cena 500 Kč/čip. Standardně 1 000 korun/čip.

„Čip se lepí na krk (6. krční obratel), do oblasti jater (pravý žeberní oblouk), nebo do bederní oblasti. Čip lze v případě odlepení přilepit jinou náplastí,“ stálo ještě v inzerátu.

Problém byl v tom, že inzerátu si všimla při své pravidelné kontrole e-shopů Česká obchodní inspekce [ČOI]. A ta zvolila proti podnikatelce nekompromisní postoj. Nikoli však za její biorezonanční umění, jež má pomáhat proti všem nemocem na Zemi, či přemrštěnou cenu čipu, ale za to, že v inzerátu operovala s nemocí covid-19.

„Nejvyšší sankce, a to ve výši 1 150 000 Kč, uložila ČOI pravomocně společnosti Eli Atd s.r.o. Ta mimo jiné nabízela i formou letáku k prodeji ´frekvenční čip´ s ochranou před virem covid-19 s možností jeho objednání telefonicky, SMS nebo e-mailem a prostřednictvím internetových stránek uváděla nepravdivou informaci o jeho vlastnostech,“ uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Upřesnil, že firma tento čip nabízela také na svých internetových stránkách se stejnou možností objednání.

Biorezonance v Česku kvete dál

Postup ČOI lze podle odborníků například z trhu se zdravotnickými pomůckami kvitovat, na druhé straně zneužívání biorezonanční terapie je dle nich v Česku běžný jev. Za pravdu jim v tom dávají tisíce nabídek na internetu, ale i v médiích právě na tyto služby. Přičemž ceny, za které se nabízejí, nejsou zanedbatelné.

I když vstupní vyšetření většinou stojí tisíc až 2 000 korun, jenom jím “léčba” nekončí. Potřeba jsou další vyšetření a služby. Zisk z jednoho pacienta se tak v průměru může při prvním kontaktu s “léčitelem” vyšplhat až na deset tisíc korun. Zde nám může dost dobře pomoci ceník paní Jany Ringelové:

  • Vstupní konzultace a základní ošetření přístrojem Bicom, včetně čipu bicom: 2 000 Kč
  • Následná biorezonanční terapie, včetně čipu bicom: 1 000 Kč
  • Následná nebo akutní terapie, včetně čipu bicom: 550 Kč/30 min.
  • BBC sken – Bicom body Check – bioenergetický sken těla: 1 000 Kč
  • Jednorázová terapie – odvykání od klasických cigaret, včetně čipu bicom: 1 950 Kč
  • Jednoráz. terapie – klasické + elekt. a odblok. psych. závisl. a čip bicom: 2 750 Kč
  • Jednorázová terapie – testování potravinových a pylových alergií a čip bicom: 1950 Kč

Vždy o něco nižší ceny jsou účtovány dětem a mládeži. Zde například vstupní vyšetření nestojí 2 000 korun, ale 1 500 korun.

Biorezonanci a bicom čipy propagují i lékaři

Biorezonanční terapie neprovozují ale jen podnikatelé se zájmem o alternativní medicínu a pomoc bližnímu dle jasně daných ceníků, ale i někteří lékaři. V této souvislosti pak není bez zajímavosti třeba převzatý rozhovor uveřejněný na stránkách podnikatelky Jany Ringelové. Je to rozhovor praktika z Trutnova Tomáše Vejrycha. Lékař v něm popisuje přínosy využítí biorezonančního přístroje Bicom.

Nejde jen o léčbu, ale skrz tuto terapii dokážeme zlepšit též imunitu člověka,“ říká v něm.

Na přímou otázku, zda se dá metoda použít i proti covidu, lékař Tomáš Vejrych pak odpovídá: Ano, na Bicomu máme možnosti, jak zlepšit imunitu nejen přímo proti tomuto typu viru, ale proti jakémukoli patogenu. K dispozici máme ampulku všech koronavirů včetně toho aktuálního covid-19. Díky frekvenční medicíně tak můžeme efektivně zvýšit celkovou odolnost organismu.“

V rozhovoru dále vysvětluje, jak celá věc funguje: „Koronavirus je skupina virů, které každý rok způsobují respirační onemocnění a část z nich zmutovala a způsobila letošní epidemii. Díky této ampulce Corona+ [ukazuje v ruce malinkatou skleněnou trubičku s náplní, pozn. red.] a biorezonanční terapii, kdy invertujeme její frekvenci, vyvolám v těle akci, při které dojde ke zvýšení specifické imunity proti této nákaze. Je to úplně stejné, jako když děláme terapii na streptokoka, borelie či jiné patogeny. Posílíme imunitu namířenou proti těmto nákazám.“

Na závěr uveďme, že při přípravě tohoto článku se ZdraveZpravy.cz pokoušely telefonicky spojit i s podnikatelkou Ringelovou. Ta však telefon nevzala a na SMS zprávu nereagovala.

Daniel Tácha

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here