ÚOHS povolil převod Alzheimercenter k Penta Hospitals

0
1120
Hospitals
Foto: ÚOHS

Společnost Alzheimer Home Group ze skupiny Penta Hospitals CZ může koupit síť zařízení pro pacienty trpící Alzheimerovou chorobou v Česku. Transakci schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže [ÚOHS].

Dosud síť Alzheimercenter patřila do portfolia investiční skupiny Creditas. Ta ji v Česku provozovala od roku 2017. Společnost Penta o plánované koupi informovala již v polovině loňského prosince. Obě strany se tehdy dohodly, že nezveřejní výši obchodní transakce. Společnost Alzheimercentrum, kterou Penta nyní kupuje, je vůbec největší privátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb pro pacienty trpící demencí.

ÚOHS: Spojení neohrozí narušení hospodářské soutěže

Podle ÚOHS společnost Alzheimer Home Group získá společnosti AC Supervisor I., AC Supervisor II., AC Supervisor III. a AC Assets.

„K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti poskytování sociálních služeb, a to provozování pečovatelských zařízení – domovů seniorů včetně domovů se zvláštním režimem,“ uvedl antimonopolní úřad ve své zprávě s tím, že spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže.

Penta Hospitals CZ koupila dvanáct Alzheimercenter

Do sítě Alzheimercenter patří zařízení v Černošicích, České Lípě, Čáslavi-Filipově. Dále ve městech Jihlava, Ostrava, Pardubice, Písek, Zábřeh, Zlín, Zlosyně a České Budějovice.

Všechna Alzheimercentra by se měla v několika etapách v průběhu letošního roku začlenit do zapsaného ústavu Alzheimer Home skupiny Penta Hospitals CZ. A to se všemi závazky vůči klientům a zaměstnancům.

Penta Hospitals již dříve uvedla, že koupě Alzheimercenter je součástí její dlouhodobé strategie stát se významným poskytovatelem zdravotních a sociálních služeb v Česku.

Penta Hospitals CZ doplňuje své stávající portfolio

Podle zástupců společnosti Alzheimercentrum její střediska vždy kladla a stále kladou důraz na individuální péči a rodinnou atmosféru. Podle zástupců Penta Hospitals CZ její centra Alzheimer Home zase disponují dlouholetými zkušenostmi v oboru a stabilním zázemím. Jsou proto zárukou dalšího rozvoje Alzheimercenter.

„Převzetí společnosti Alzheimercentrum je součástí naší dlouhodobé strategie. To je posilovat pozici naší skupiny coby významného poskytovatele zdravotních a sociálních služeb v České republice. V současné době naše skupina provozuje síť vlastních specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou a náš cíl je tato centra dále rozvíjet jak z hlediska působnosti, tak vysokého standardu a rozsahu nabízených služeb,“ uvedla generální ředitelka Penta Hospitals CZ Barbora Vaculíková.

Alzheimerovou nemocí celosvětově trpí čím dál více lidí

Společnost Alzheimer Home v Česku provozuje dvanáct domovů se zvláštním režimem. Je součástí skupiny Penta Hospitals CZ, jež patří do holdingu Penta Hospitals International. Ten patří s více než 13 000 zaměstnanci, více než 30 nemocnicemi a více než 40 dalšími zdravotnickými zařízeními k nejvýznamnějším poskytovatelům zdravotních a sociálních služeb ve střední Evropě.

V České republice Penta Hospitals provozuje i několik nemocnic. Dále zmíněnou síť specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou Alzheimer Home a také polikliniky. Vlastníkem holdingu je investiční skupina Penta.

–RED/ČTK–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here