Martin Šlégl z Iqvie je nový ředitel Stada Pharma CZ

0
4715
Martin_Slegl
Martin Šlégl / Foto: Stada Pharma CZ

Česká pobočka německého výrobce léků Stada Pharma CZ má nového generálního ředitele. Stal se jím Martin Šlégl, který dosud působil ve společnosti Iqvia. Šlégl na pozici ředitele střídá Tomáše Mihála.

Podle zástupců společnosti Stada Martin Šlégl přináší do firmy cenné poznatky o strategiích v oblasti inovativních, generických a CHC léčiv. Vyzdvihují i jeho rozsáhlé znalosti klíčových stakeholderů a organizací působících v oblasti zdravotnictví a detailní přehled o aktuálních výzvách v tomto odvětví.

„To vše pomůže realizovat ambice společnosti Stada v České republice i mimo ni,“ uvádí zástupci firmy.

Jmenování nového generální ředitele přichází podle zástupců Stada v době, kdy společnost upevňuje svoji tržní pozici. V této souvislosti zmiňují úspěšnou akvizici české společnosti Walmark před dvěma lety. Během ní došlo k významným investicím do třineckého centra excelence pro výrobu potravinových doplňků.

Stada v Třinci a Českém Těšíně proinvestuje 200 mil. Kč

„Společnost zde plánuje zavádět další pokročilé technologie a rozšířit portfolio produktů, což posílí roli třineckého výrobního závodu jako důležitého exportního centra pro mezinárodní trhy,“ popisují zástupci firmy.

Kdo je Martin Šlégl

Martin Šlégl [37] absolvoval magisterská studia CEMS v oboru mezinárodní management v rámci Vysoké školy ekonomické v Praze. Magisterská studia v oboru podniková ekonomika absolvoval na ESADE v Barceloně.

V minulosti pracoval ve společnosti Roland Berger jako management konzultant v různých průmyslových odvětvích pro oblast Evropy. Poté přešel do oboru zdravotnictví, konkrétně společnosti Iqvia. V ní strávil osm let.

Začínal jako senior konzultant, později se stal regionálním ředitelem pro jihovýchodní Evropu a z této pozice vedl poradenství a Real-World Evidence společnosti na celkem deseti trzích. V posledních čtyřech letech zastával post generálního ředitele pro Českou republiku a Slovensko, z něhož řídil fungování společnosti v různých segmentech zdravotnictví.

O společnosti Stada v Česku, Německu i celosvětově

Společnost Stada Pharma CZ je součástí nadnárodního holdingu Stada Arzneimittel AG se sídlem v Německu. Historie skupiny se datuje od roku 1895. Na českém farmaceutickém trhu firma působí přes 10 let. Stada Pharma CZ je nástupnickou organizací společnosti Aliud Pharma, která vznikla v roce 1997. V roce 2012 Stada Pharma převzala portfolio společnosti Grünenthal v České republice.

„Pro společnost Stada, ale i pro celý český farmaceutický průmysl, nastává mimořádně dynamické období,“ říká Martin Šlégl.

„Nové technologie zvyšují standardy léčby i zdravotnické péče, díky digitální revoluci jsou navíc dnes zákazníci schopni najít přesně ty produkty, které potřebují,“ upřesňuje.

Stada aktuálně nabízí českým pacientům více než 200 produktů. Jde hlavně o léky vázané na lékařský předpis i volně prodejné léky. Portfolio společnosti zahrnuje také potraviny pro zvláštní lékařské účely, zdravotnické prostředky, doplňky stravy a opalovací kosmetiku. Na českém farmaceutickém trhu patří ke společnostem s nejširším portfoliem léčivých přípravků na léčbu všech typů bolesti. Celosvětově Stada Arzneimittel AG prodává výrobky v přibližně 120 zemích a celosvětově zaměstnává přes 12 500 osob.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here