Královéhradecká nemocnice zeštíhlela o pět náměstků

0
428
namestku
Pavilon interních oborů FN Hradec Králové. / Foto: FN Hradec Králové

Od listopadu funguje ve Fakultní nemocnici Hradec Králové namísto dvanácti náměstků jen sedm náměstků. Postaral se o to nový ředitel Aleš Herman, kterého do funkce k 1. září jmenoval ministr zdravotnictví.

Většina dnes už bývalých náměstků v královéhradecké nemocnici vykonávalo funkci na částečný pracovní úvazek. A až na jednu výjimku se ředitel nemocnice Aleš Herman s odcházejícími náměstky dohodl na další spolupráci na jiných pozicích.

„Snažil jsem se zeštíhlit vedení z dvanácti náměstků na vertikální strukturu sedmi náměstků. Byla zvýšena jejich zodpovědnost, každý z nich vede svůj tým,” řekl Herman, který do nemocnice přišel z pozice generálního ředitele a předsedy představenstva zdravotnické skupiny Agel.

Dříve byl jedním z náměstků také bývalý ředitel FN Hradec Králové Vladimír Palička. O uvolnění z funkce ředitele požádal Palička ministra letos v červenci s tím, že nemocnici povede do doby, než resort vybere jeho nástupce.

FN Hradec Králové má nyní sedm náměstků

Po personálních změnách ze strany nového vedení ve funkci nadále zůstávají náměstkyně pro ekonomiku Jitka Šmehlíková, lékařským náměstkem je Michal Hudík, náměstkyní pro ošetřovatelskou péči Dana Vaňková. Funkci náměstka pro vědu, výzkum a výuku zastává Karel Antoš, provozně technickým náměstkem je Zdeněk Chaloupka a obchodním náměstkem je Michal Filip. Novým náměstkem pro organizaci zdravotní péče je od 1. listopadu bývalý vedoucí lékař jednotky intenzivní péče FN HK Eduard Havel.

Palička končí jako ředitel FN Hradec Králové

Ve funkci lékařských náměstků skončili k poslednímu říjnu Miroslav Měšťan, Zdeněk Tušl, Jaroslav Malý, Jaromír Kočí a personální náměstkyně Milena Hudská. S výjimkou Hudské všichni bývalí náměstkové v nemocnici nadále působí. Personální agenda od listopadu přešla pod ekonomického náměstka.

Aleš Herman je zkušený manager ve zdravotnictví

Ředitel FN Hradec Králové Aleš Herman zvítězil ve výběrovém řízení vyhlášeném ministrem zdravotnictví. Prostředí nemocnice pro něj nebylo nijak nové, začal v ní pracovat po studiích. Patnáct let v ní působil jako kardiolog. Poté založil a vedl privátní pracoviště intervenční kardiologie v Pardubicích. Mezi lety 2011 až 2018 vedl jako ředitel pražský Institut klinické a experimentální medicíny [IKEM]. V roce 2016 získal titul Manažer roku ve zdravotnictví.

FN Hradec Králové nově povede Aleš Herman

Královéhradecká fakultní nemocnice patří k největším zdravotnickým zařízením ve východních Čechách. Pracuje v ní přes pět tisíc zaměstnanců na více než 40 pracovištích. Ročně nemocnice hospitalizuje přes 40 tisíc pacientů, v posledních letech zhruba 27 tisíc z nich v nemocnici podstoupí operativní výkon. Fakultní nemocnice v Hradci Králové provozuje téměř 1 400 lůžek.

–ČTK/RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here