MZ ČR vybere ředitele jihomoravské hygieny

0
215
Foto: Redakce ZdraveZpravy.cz

Ministerstvo zdravotnictví [MZ ČR] s ohledem na změny služebního zákona vyhlásilo výběrové řízení na ředitele Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje. O pozici se uchází i stávající ředitel David Křivánek.

Nově vybraný ředitel Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje se sídlem v Brně se má funkce ujmout od května letošního roku. Informace na svém webu uvedlo MZ ČR. Do výběrového řízení se přitom plánuje přihlásit i současný ředitel David Křivánek, který je ve vedení stanice od roku 2016.

„Je to na základě změny služebního zákona, kde je povinnost přesoutěžit vedoucí posty na všech pozicích v rámci republiky. Vidím to jako další zbytný výdaj státu,“ řekl Křivánek.

Současně dodal, že ale i rozumí tomu, že na některých pozicích byla ta změna žádaná. O post ředitele se proto hodlá opět ucházet. Z funkce ale odcházet nechce.

„Buď uspěju, nebo neuspěju. Moje vize je taková, že bych chtěl pokračovat v krocích, které byly započaté,“ říká k budoucím plánům jihomoravské hygienické stanice.

Křivánek nastoupil na hygienickou stanici v roce 1997. Působil v ní jako IT odborník a později jako provozně-ekonomický náměstek. V roce 2016 se stal jejím ředitelem na dobu neurčitou. Nyní ale přišlo výběrové řízení na jeho funkci v souvislosti se změnami služebního zákona.

Výběr ředitele jihomoravské hygieny

V procesu má podle něj několik investičních projektů. Příkladem jmenoval kompletní rekonstrukci zadního traktu na územním pracovišti v Břeclavi. A dále rekonstrukci objektu v Kabátníkově ulici v Brně. Krajská hygienická stanice Jihomoravského kraje sídlí v moravské metropoli Brno. Spravuje ještě pět územních pracovišť, a sice v Blansku, Břeclavi, Hodoníně, ve Vyškově a Znojmě.

Spolupráce hygien a SZÚ se signifikantně blíží nule

Ke konci loňského roku zaměstnávala jihomoravská hygienická stanice kolem 240 pracovníků. Podle Davida Křivánka někteří zaměstnanci hygieny kvůli velké zátěži ve dvouleté pandemii covidu skončili. Tehdy všechny hygienické stanice řešily intenzivní komunikaci s laboratořemi, ale i covid pozitivními občany i těmi v riziku nákazy. Zajišťovaly trasování rizikových kontaktů a řešily i přestupky za porušování protipandemických pravidel.

–ČTK/RED

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here