v_USA

Lidé v USA platí za léčbu i miliony. Když je nemají, vezmou jim domy

4
Ve Spojených státech se za zdravotní péči platí i rodinnými domy. Problém ale je, že domy za zdravotní péči platí ti nejchudší, kteří se ocitli v pasti veřejného zdravotního pojištění Medicaid.
transplantace

Hemodialýza vyjde na 800 tisíc korun ročně, na víc než transplantace

0
Hemodialýzou se v Česku ročně léčí 10-11 tisíc pacientů s akutním či chronickým selháváním ledvin. Trvalejší a pro zdravotnictví i nákladově efektivnější léčbou poškozených ledvin je transplantace. Ne každý pacient je pro zákrok ale vhodný.
Smucler

Roman Šmucler: My jako zubaři jsme si to nevymysleli

6
„Tady zatím od Franze Josefa nikdo nepřišel s tím, že by za zubařem přišel někdo s dírou, a ta se nezalepila,“ okomentoval včera [14.3.] dopady konce hrazených amalgámových plomb prezident České stomatologické komory Roman Šmucler.
skolne

NERV navrhuje školné na českých veřejných vysokých školách

0
Národní ekonomická rada vlády opět otevřela téma zavedení školného na tuzemských veřejných vysokých školách. Jedním z argumentů jsou nízké výdaje na terciární vzdělávání v ČR. Činí 0,86 % hrubého domácího produktu.  
valek

Ministr Válek dál trvá na převzetí rezervních fondů pojišťoven

0
Hospodářská komora a společnost Advance Healthcare Management Institute uspořádaly [11.3.] setkání stakeholderů ve zdravotnictví. Účastnil se ho ministr zdravotnictví Vlastimil Válek i šéf ÚZIS Ladislav Dušek. A za podnikatele nechyběl Tomáš Prouza.
nemocnice_Bohnice

Nemocnice v Bohnicích uzavřela modernizaci za půl miliardy korun

0
Psychiatrická nemocnice v Bohnicích je další z velkých nemocnic, která modernizuje staré systémy vytápění, osvětlení a budovy pomocí projektu EPC. V něm dodavatel technologií smluvně garantuje úspory především na energiích.
cernemu_kasli

Vakcíny proti černému kašli a záškrtu dovezeme z Británie

0
U dodavatele a distributora je v Česku podle ministerstva zdravotnictví 70 tisíc očkovacích dávek proti černému kašli a záškrtu. Kvůli vyšší poptávce po očkování s ohledem na nárůsty nákaz resort doveze vakcíny i z Británie.
farma_firmy

Farma firmy v Česku ročně zlikvidují léky za miliardy korun

0
Česká asociace farmaceutických firem [ČAFF] spočítala, že předloni farma firmy zlikvidovaly 140 tisíc balení antibiotik určených pro český trh. Lékům vypršela expirace. ČAFF vychází z průzkumu mezi svými dvanácti největšími členy.
ereceptu

SÚKL by měl chtít těch SMS v eReceptu zasílat co nejméně

0
Státní ústav pro kontrolu léčiv platí ročně za miliony rozeslaných SMS v eReceptu. Praxi to komplikuje a je to i drahé. „SÚKL by měl chtít SMS zasílat co nejméně,“ říká v rozhovoru pro Zdravé Zprávy předseda spolku Mladí lékárníci Lukáš Malý.
krajske_zdravotni

Kauza Krajské zdravotní ukazuje na manipulace se zakázkami

0
V pondělí 19. února Policie ČR zadržela deset lidí kvůli podezření z korupce při nákupu zdravotnického materiálu pro nemocnice. Ve stejný den o tom v odpoledních hodinách informoval Úřad evropského veřejného žalobce.
menstruacni_pomucky

Nižší DPH na menstruační vložky koalice odmítla. Teď je rozdává dívkám

2
Zařadit menstruační pomůcky do 12% snížené sazby daně z přidané hodnoty vláda Petra Fialy [ODS] ve svém konsolidačním balíčku odmítla. Nyní ale koaliční politici mluví o menstruační chudobě a rozdávají vložky školou povinným dívkám.
infekcnich_klinik

Dotace na výstavbu infekčních klinik odstartují v dubnu

0
Na výstavbu a rekonstrukci infekčních klinik a oddělení poskytne přes 1,8 miliardy korun Integrovaný regionální operační program [IROP]. Ten spadá pod programy financované Evropskou unií.
valek

Válek: Prodej HHC se v Česku obnoví nejpozději od roku 2025

1
K chystané novele zákona o návykových látkách připraví Ministerstvo zdravotnictví ČR do poloviny března komplexní pozměňovací návrh. Novela má regulovat prodej HHC a dalších psychomodulačních látek v Česku.
zdravotni

Efektivita zdravotní péče upadá. Odborníci volají po změně

0
Záchranou pro české zdravotnictví je zlepšení zdravotní kondice obyvatel, méně dnů strávených v pracovní neschopnosti a prodloužení délky pracovně aktivního života. A na řadě jsou i úřady. Efektivita zdravotní péče rok od roku upadá.
prevod_nemocenske

NERV: Sociálnímu systému uleví převod nemocenské na pojišťovny

0
Jedním z navrhovaných opatření Národní ekonomické vlády [NERV] v oblasti zdravotnictví, které by vedlo k ekonomickému růstu, je převod nemocenské pod pojišťovny. Ty by měly firmám zasílat i údaje o důvodech pracovní neschopnosti.
v_USA

Ceny léků v USA patří k těm nejvyšším, důvodů je více

0
Florida chce šetřit veřejné peníze, a tak bude dál objednávat léky v Kanadě. Tento postup už jí schválil lékový regulátor, Food and Drug Administration. A tato praxe opět rozvířila debatu o tom, proč jsou léky na předpis v USA tak drahé.
chraneny_distribucni_kanal

Chráněný distribuční kanál? Další možnost pro reexporty, říká mluvčí ministerstva

2
„Vidíme možnost, jak si prostřednictvím navrhované úpravy – chráněný distribuční kanál  – mohou některé subjekty zajistit léčivé přípravky, které budou dále reexportovat,“ říká v rozhovoru pro Zdravé Zprávy mluvčí ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob.
Nemocnice_na_homolce

I Nemocnice Na Homolce snižuje spotřebu formou EPC projektu

0
Od května má Nemocnice Na Homolce fungovat s o 40 procent nižší spotřebou elektřiny, plynu a vody. V nemocnici probíhá modernizace formou projektu EPC, kdy energetické úspory garantuje jejich dodavatel, společnost ENESA z ČEZ ESCO.
danove_exekuci

I lidé v daňové exekuci se zbaví dluhu na zdravotním pojištění bez penále

0
Lidé v daňové exekuci kvůli dluhům na zdravotním pojištění zřejmě v druhé polovině letošního roku dostanou šanci na vyrovnání dluhu bez poplatků a exekučních nákladů. Dříve dostali tuto možnost jen lidé v soudní exekuci.
vydaje

Výdaje zdravotních pojišťoven se pro letošek vyhouply na 512 mld. Kč

0
Předpokládané výdaje zdravotních pojišťoven pro letošní rok vzrostly po navýšení mezd zdravotníkům v nemocnicích na 512 miliard korun. Ministerstvo financí odhaduje příjmy z pojistného v letošním roce na 502 miliard Kč.
- Reklama -

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

- Reklama -
Translate »