1_400_Kc

Plus 1 400 Kč považují zdravotnické odbory za výsměch. Protesty plánují

1
S přidáním o 1 400 Kč od příštího roku, které se týká i zdravotníků v nemocnicích, jejich odbory nesouhlasí. Do zdravotnictví chtějí zavést nepodkročitelná minima v odměňování i pro nelékaře. Na tom se ale neshodnou s resortem zdravotnictví.
praktici

Praktici hrozí uzavřením ordinací. Nesouhlasí s růstem úhrad na příští rok

1
Pokud se nezvýší úhrady praktickým lékařům pro příští rok o 3,3 procenta namísto nyní navržených 2,83 procenta, půjdou praktici do stávky. Své ordinace zavřou 29. a 30. října. Proti úhradové vyhlášce se vymezují i menší nemocnice.
prezident_Pavel

Pojištění první dámy Pavlové vyjde měsíčně na 5 630 korun

18
I starosti prezidenta Petra Pavla o odpracované roky na důchod u jeho ženy Evy Pavlové za dobu, kdy zastává roli první dámy, mají řešení. A nevyjdou na více než 5 700 Kč měsíčně. Což není při jeho příjmu 660 tisíc Kč měsíčně likvidační částka.
australsky_premier

Máte Touretta, řekl opozici australský premiér. Pak se omluvil

0
Australský premiér Anthony Albanese se omluvil za svou urážku spojenou s neurologickou poruchou Tourettův syndrom. Politickým oponentům řekl: „Máte Touretta nebo co? Jenom tam sedíte a blábolíte, blábolíte a blábolíte!"
harrisova

Svou bezdětnost vysvětluje Harrisová moderní rodinou

1
Kandidátka na prezidentku USA za demokraty Kamala Harrisová svou bezdětnost vysvětluje tím, že rodina má více podob. A sama Harrisová žije v moderní rodině, kdy jí biologické děti nahrazují potomci muže, se kterým je v manželství deset let.
narocnych_profesi

Omezení náročných profesí netěší sestry ani pracovnice v sociálních službách

0
Pozměňovací návrh do důchodové novely, který vypouští z náročných profesí 3. kategorii, netěší zdravotní sestry ani pracovnice v sociálních službách. Míní, že jejich práce ve směnném provozu je náročná a mají tak odcházet i dříve do penze.
VZP_CR

VZP ČR volí ředitele. Nejistota provází pozici náměstka od Pirátů

0
Správní rada Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR [VZP ČR] by dnes [30.9.] měla na svém jednání zvolit nového ředitele pojišťovny. Rovněž se ale ukazuje, že na personální změny možná brzy dojde i v samotné Správní radě VZP ČR.
Libanonu

V Libanonu je v pohybu skoro čtvrt milionu lidí, bez jídla a ubytování

0
Z Libanonu do Sýrie uprchlo kvůli izraelskému bombardování přes 50 tisíc lidí, 80 procent z nich jsou Syřané, kteří do Libanonu utekli před občanskou válkou ve své vlasti. Uvnitř Libanonu je v pohybu přes 200 tisíc lidí.
zachranka

Za změny v letecké záchrance si vysloužil Válkův resort ostrou kritiku

0
Koncepci letecké záchranné služby [LZS] na období po roce 2028 se dostalo ostré kritiky hlavně od opozičních poslanců Výboru pro zdravotnictví. Vláda podle nich schválila jinou verzi, než jakou připravili lidé z oboru a na které panovala shoda.
zdravotni

Krajskou zdravotní opouští jako ředitelka Soharová. Mluví i o volbách

0
Generální ředitelka Taťána Soharová končí v čele Krajské zdravotní [KZ] k 30. září. Do vyhlášení výběrového řízení na nového generálního ředitele/ku povede Krajskou zdravotní náměstek pro řízení zdravotní péče Jiří Laštůvka.
zdravotnictvi

Hnutí ANO znovu hledá kandidáta na ministra zdravotnictví

0
Kamal Farhan, poslanec a člen sněmovního Výboru pro zdravotnictví za ANO, nejspíš přestane být stínovým ministrem zdravotnictví hnutí ANO. To proto, že míří do funkce hejtmana Plzeňského kraje.
protest

Protest se odkládá: Změny v penězích ČLK a odbory ale dál prosazují

0
Podzimní protest nemocničních lékařů se kvůli povodním odkládá na neurčito, oznámilo vedení České lékařské komory a zdravotnických odborů. Změny v odměňovaní ale chtějí prosazovat i nadále.
Oliver_Varhelyi

Zdravotního portfolia v EK se asi chopí Olivér Várhelyi z Maďarska

0
Portfolio pro zdraví a dobré životní podmínky zvířat v Evropské komisi [EK] na nové pětileté funkční období 2024-2029 zřejmě převezme stávající komisař pro sousedství a rozšíření Olivér Várhelyi.
britska

Britská zdravotnická služba NHS se nachází v kritickém stavu

0
Britská služba National Health Service [NHS] je v kritickém stavu. Uvádí to čerstvá zpráva britské vládní komise. Ta upozorňuje na dlouhé čekací lhůty na vyšetření, špatný stav nemocnic, propady psychiatrické péče a na nízký počet zdravotnických přístrojů.
adiktologickych

Adiktologické služby kritizují vládu i premiéra Fialu

2
Asociace poskytovatelů adiktologických služeb [APAS] se ostře vymezila proti návrhu státního rozpočtu 2025, ale i přímo vůči premiérovi Petru Fialovi [ODS]. Jako první problém uvádí nenavýšení peněz na adiktologické služby v roce 2025.
Vrchlabi

Ministr Válek navštívil se svým stranickým kolegou Nemocnici Vrchlabí

0
Vrchlabskou nemocnici navštívil v pondělí [9.9.] ministr zdravotnictví Vlastimil Válek [TOP 09] v doprovodu svého stranického kolegy Leoše Hegera. Nemocnice Vrchlabí zajišťuje péči místním i turistům. Těch v Krkonoších rok od roku přibývá.
pro_nemocnice

Na jedny platy pro všechny nemocnice asi nedojde. A tak budou protesty

0
Zatímco zdravotnické odbory a zástupci lékařů usilují o jednotné zavedení platů pro všechny nemocnice napojené na veřejné zdravotnictví, resort zdravotnictví takový krok odmítá. Odbory i lékaři tak stejně jako loni hrozí protesty.
Fiala

Premiér Fiala ví, jak na problémy v Mojžíři a podobných lokalitách

0
Od stolu v Praze se problémy v ústeckém Mojžíři nevyřeší, uvedl při své návštěvě [26.8.] čtvrti s převážně romským obyvatelstvem premiér Petr Fiala [ODS]. Zlepšení podle něj přinese chystaná změna sociálních dávek, která lidi motivuje k práci.
zdravotnictvi

Zdravotnictví v Evropě se zhoršuje, uvědomují si Evropané

1
Zatímco v roce 2020 bylo se stavem evropského zdravotnictví spokojeno 74 procent Evropanů, nyní je to 56 procent [-18 %]. Národní systémy zdravotní péče potřebují revizi. Takový názor sdílí většina Evropanů.
usti

Ústí likviduje garáže ve vyloučených lokalitách. Do pořádku dává i byty

0
Ještě letos nechá Ústí nad Labem zbourat jednu řadu garáží v předlické vyloučené lokalitě. V nich se usazují lidé bez domova, v jejich okolí se kupí odpady, a hrozí infekce. Město už má plán i na řešení problémových rodin z činžovních domů.
- Reklama -

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

- Reklama -
Translate »