David Feltl se stal novým ředitelem Všeobecné fakultní nemocnice v Praze [VFN]. Předchozí ředitelku nemocnice Danu Juráskovou ministr zdravotnictví Adam Vojtěch odvolal na konci loňského listopadu kvůli údajným pochybením ve veřejných zakázkách.

Do výběrového řízení na místo ředitele VFN v Praze se přihlásilo osm zájemců. Ministr Davida Feltla jmenoval na základě většinového doporučení výběrové komise složené z jednadvaceti představitelů odborných společností, profesních komor, vzdělávacích institucí, odborů, ministerstva zdravotnictví a nemocnic.

Podle většinového názoru odborné komise byl pan David Feltl nejkvalitnější kandidát a já plně respektuji výsledek výběrového řízení. Věřím, že v nové funkci zúročí své dlouholeté manažerské zkušenosti jak z Všeobecné fakultní nemocnice, tak z Fakultní nemocnice Ostrava,“ uvedl ministr Adam Vojtěch.

Výsledky kontroly

Ministr Adam Vojtěch dále zdůraznil, že je pro něj důležité, aby David Feltl coby ředitel VFN co nejdříve přijal nápravná opatření v návaznosti na výsledky poslední šestiměsíční ministerské kontroly, která ukázala znepokojivé nálezy zejména pak při veřejných zakázkách.

„Jeho prioritním úkolem bude prověřit všechny smluvní vztahy a nastavit efektivní a udržitelné hospodaření nemocnice,“ upřesnil.

Podle dřívějších zpráv byla výnamným dodavatelem Všeobecné fakultní nemocnice v Praze [stejně jako v případě nemocnice Bulovka a dalších nemocnic] společnost První chráněná dílna. Podle kontrol Ministerstva zdravotnictví se přtom ukázala závažná pochybení státních nemocnic spojená se zakázkami realizovanými touto firmou. Ta informace o pochybení státních nemocnic ve vztahu k ní komentuje tak, že se stala cílem štvavé mediální kampaně.

Kdo je David Feltl

Prof. MUDr. David Feltl, Ph.D., MBA, [48] působil od roku 2017 až doposud v čele Onkologického centra Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. V období 2014–2016 byl ředitelem Fakultní nemocnice Ostrava. [V téže nemocnici působil také jako náměstek ředitele pro strategii a přednosta onkologické kliniky.] Předtím pracoval jako vedoucí radioterapie ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady a sekundární lékař v Nemocnici Na Bulovce.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here