Benešovská BTL rozšiřuje sortiment i výrobu

0
997
BTL
Výrobky BTL se vyznačují vysokou přidanou hodnotou. / Foto: BTL Medical Technologies

Výrobce zdravotnické techniky BTL Medical Technologies rozšiřuje výrobu. Do svého benešovského závodu ve Středočeském kraji hledá více než 50 nových pracovníků. Zároveň staví svou třetí výrobní halu.

Jedním z důvodů je rozšíření sortimentu. Středočeský výrobce přístrojů pro fyzikální terapii, kardiologii, interní medicínu, gynekologii, ORL a estetickou medicínu zavádí do výroby nový projekt antigravitačního běžeckého pásu.

Skupina BTL vznikla v roce 1993 v České republice, závod v Benešově pak o rok později. Společnost zaměstnává přes 2 400 lidí v 65 zemích. Loni dosáhla rekordního obratu 11,7 miliardy korun. Výdaje na vývoj a patenty loni činily téměř jednu miliardu korun.

Rozšíření domovských závodů v Benešově

Výrobní haly BTL Medical Technologies se v Benešově rozkládají na více než polovině hektaru. Pracuje v nich 225 lidí. Firma loni zdvojnásobila počet zaměstnanců. Pracovníci vyrábějí komponenty pro všechny přístroje, které BTL distribuuje do celého světa.

„Práce našich zaměstnanců zahrnuje nákup surovin, elektronických součástek, osazení, strojní a ruční pájení, montáž a testování elektroniky včetně lisování plastů či třískového obrábění,” uvedl ředitel benešovského závodu BTL Vladimír Vít.

Pobočka v Benešově nově zprovoznila laserovou laboratoř a další výrobní stroje. K nim patří CNC frézka, ICT tester desek plošných spojů a digitální měřicí systém. Dále zavedla novou SMT linku a technologie v oblasti strojního pájení plošných spojů. Tyto technologie plánuje doplnit o nový, letos již druhý vstřikolis. Firma chce i více spolupracovat se středními školami, počítá mimo jiné s praxí pro studenty oborů elektro. Sama oslovuje i studenty vysokých škol, například z Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy.

S BTL spolupracují významní sportovci

BTL Medical Technologies je známa svými výrobky i mezi vrcholovými sportovci, kteří využívají například její technologii TR-Therapy [Targeted Radiofrequency Therapy – Selektivní radiofrekvenční terapie]. Jde o přístroj na vysokofrekvenční elektromagnetické vlnění do tkání umožňující selektivní tkáňovou hypertermii. Využívají ho hlavně terapeuti v péči o sportovce. V minulosti s ním pracovala například česká fotbalová reprezentace.

K dalším známějším výrobkům firmy patří technologie rázových vln. Rázová vlna je akustický jev, který přenáší velké množství energie do bolestivých míst a do tkání se subakutními, subchronickými a chronickými obtížemi. Energie napomáhá regeneraci a reparativním procesům v kostech, vazivu a jiných měkkých tkáních. Rázové vlny se v léčbě využívají pro skokové změny tlaku, vysoké amplitudy a neperiodicitu. Technologie se využívá v ortopedii, fyzioterapii, sportovní medicíně, urologii a veterinární medicíně.

–ČTK/DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here