Köppl je nový šéf komunikace ministerstva zdravotnictví

0
1156
koppl
Foto: ZdraveZpravy.cz

Na Ministerstvu zdravotnictví ČR [MZ ČR] dochází před volbami k personálním změnám. Současná ředitelka Odboru komunikace s veřejností a tisková mluvčí Gabriela Štěpanyová se stane vedoucí Oddělení kabinetu ministra. Ředitelem odboru komunikace bude nově Daniel Köppl.

Informaci serveru ZdraveZpravy.cz potvrdila Martina Čovbanová z tiskového oddělení MZ ČR. Spolu s výše uvedenými změnami končí na pozici vedoucího Oddělení kabinetu ministra Petr Jarema. Kam ten se posune ZdraveZpravy.cz zjišťují.

Podle nepotvrzených informací měl být Petr Jarema pověřen řízením Státního ústavu pro kontrolu léčiv [SÚKL]. To proto, že jeho ředitelka Irena Storová nyní čerstvě řeší mateřské povinnosti. To, že by mělo dojít k nějakým změnám ve vedení SÚKL, ale jednoznačně vyloučila mluvčí ústavu Klára Brunclíková.

„Ve vedení Státního ústavu pro kontrolu léčiv nedochází k žádným změnám. SÚKL vede a nadále povede paní ředitelka Irena Storová,“ uvedla pro ZdraveZpravy.cz.

Daniel Köppl je nově i člen velké mediální rady

Zatímco Gabriela Štěpanyová chod ministerstva zdravotnictví dobře zná – působila na něm jako mluvčí a ředitelka Oddělení komunikace od chvíle, kdy se poprvé ujal funkce ministr Adam Vojtěch [za ANO] – pro dlouholetého novináře Daniela Köppla bude funkce na ministerstvu novinka. V resortu zdravotnictví nikoli však zase tak překvapivá. Daniel Köppl dosud působil jako koordinátor komunikace Chytré karantény. Podílel se tak i na podobě očkovací kampaně a její organizaci. Teď je tedy novým šéfem odboru komunikace úřadu.

V polovině tohoto měsíce se navíc stal i členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání [RRTV]. Jako kandidát poslaneckého klubu hnutí ANO obdržel 83 hlasů poslanců, zatímco jeho protikandidát za TOP 09 Jiří Koubek získal 60 hlasů. Takzvaná velká mediální rada je přitom český orgán státní správy, který vykonává státní dohled v oblasti rozhlasového a televizního vysílání.

Co nyní bude dělat Petr Jarema

Do celé skládačky současných personálních změn na MZ ČR zbývá doplnit, co bude nyní dělat Petr Jarema. Ministerstvo zdravotnictví přislíbilo, že se pokusí tuto informaci doplnit.

„Působení pana Petra Jaremy je jeho soukromou záležitostí a v případě otázek, se prosím, obraťte přímo na něj,” uvedla nakonec Martina Čovbanová.

Vyjádření Petra Jaremy se ZdraveZpravy.cz pokouší zjistit, což se jim zatím nepodařilo. Dle informací redakce by ale jeho kroky měly nejspíše skutečně směřovat na SÚKL, kde v minulosti již i působil. O potvrzenou informaci však nejde.

Aktualizace: Jakkoli Petr Jarema s médii aktuálně nekomunikuje, mluvčí SÚKL Klára Brunclíková Seznamzpravy.cz po pár dnech potvrdila, že znovu nastoupí na SÚKL na pozici sekčního ředitele. Ten má má pod sebou veřejné zakázky, finance a informační technologie. Funkci bude vykonávat ale jen provizorně, neprošel totiž výběrovým řízením.

„Petr Jarema byl pověřen vedením Sekce servisních činností již na jaře letošního roku. Po neplaceném volnu se na tuto pozici vrací,“ uvedla mluvčí SÚKL. Dodala, že SÚKL teprve „počítá s vypsáním výběrového řízení“ na tuto funkci.

Daniel Tácha

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here