Akeso Holding letos čeká obrat přes 3,5 miliardy korun

0
1027
AKESO Holding
Foto: Akeso

Skupina Akeso Holding letos očekává obrat přes 3,5 miliardy korun. Přispět k tomu má mimo jiné i akvizice firmy Mediservis, která je distributorem zdravotnického materiálu.

Spojení více než deseti firem do Akeso Holdingu bylo dokončeno loni v prosinci. Její majitel Sotirios Zavalianis tehdy oznámil, že je se 1 700 zaměstnanci a téměř třímiliardovým konsolidovaným obratem dvojkou v soukromé zdravotní péči v České republice.

„Tento rok bude obrat určitě víc než 3,5 miliardy,” říká teď.

Součástí zdravotnického holdingu je Nemocnice Hořovice, Rehabilitační nemocnice Beroun nebo radiologické a onkologické centrum Multiscan Pardubice. Stoprocentním vlastníkem holdingu je Sotirios Zavalianis, který letos v únoru získal titul podnikatele roku ve středních Čechách.

V Multiscan Pardubice

Skupina se podle Sotiriose Zavalianise snaží rozšiřovat portfolio služeb a pokračuje v investicích do nemocničních areálů.

V Pardubicích holding zkolaudoval novou budovu klinické onkologie za 80 milionů korun a dokončuje se instalace lineárního urychlovače za více než 120 milionů Kč.

„Naším novým plánem je investice do dopravy. Zjistili jsme, že pacienti, kteří bydlí mimo Pardubice, se těžko dostávají do centra,” řekl Sotirios Zavalianis.

Pardubické zařízení tak podle něj těmto lidem vyjde vstříc a zajistí jim zdarma dopravu k lékaři.

V hořovické nemocnici a v Rehabilitační nemocnici Beroun

V hořovické nemocnici holding tento týden otevřel zrekonstruovanou porodnici.  Hořovicích investovat do rozšíření lůžkové kapacity. Přibydou nová oddělení, operační sály a moderní centrální příjem. Pokračuje i výstavba bytů pro lékaře a sestry, zaměstnanci mají mít k dispozici i nové parkování.

„Dokončili jsme stavební plány na vybudování parkovacího domu pro 500 aut,” upřesnil Sotirios Zavalianis.

Celková investice do nemocnice má vyjít na 1,4 miliardy korun.

V areálu berounské nemocnice byly letos provedeny výkopové práce související s miliardovým projektem psychiatrické kliniky.

„Šli jsme nějakých 20 metrů do země, víc než 70 milionů stály jenom výkopové práce. Bylo to technicky náročné, protože je tam nestabilní svah,” uvedl Sotirios Zavalianis.

Příští rok by podle něj mohla být na jaře hotová základová deska. Projekt je naplánován na pět let. Na 100 až 120 milionů korun vyjde v Berouně stavba nového pavilonu s operačními sály či lůžky pro pacienty artroskopického centra.

Školka pro děti zaměstnanců

30 milionů se má investovat do školky pro děti zaměstnanců s kapacitou 56 míst.

„Máme koupený pozemek, už máme plány hotové a během pár dnů začínáme stavět,” uzavřel Sotirios Zavalianis, který se narodil v Řecku a do tehdejšího Československa přijel studovat v roce 1984.

Sotirios Zavalianis získává podíl v Mediscan Group s.r.o. a spolu s tím i první zkušenosti s provozem ambulantního a diagnostického centra.

–ČTK–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here