Přes dva tisíce klientů zdravotní pojišťovny RBP využilo mimořádný příspěvek až 500 korun na nákup roušek, respirátorů a dezinfekčních přípravků. RBP tak dosud svým pojištěncům na nákup ochranných pomůcek přispěla částkou dosahující téměř 1 milionu korun. Pojišťovna přispívá klientům i na testy na covid-19.

Mimořádný bonus v rámci programu Zdraví ve svých rukou na ochranné zdravotnické pomůcky a dezinfekční přípravky, včetně gelů na bázi ethanolu nebo izopropylalkoholu vyhlásila RBP letos prvního dubna.

„Příspěvek se týká nákupů v internetových i kamenných obchodech, prodejnách zdravotnických prostředků či v lékárnách. Musím říct, že je o něj stále velký zájem,“ říká ředitelka RBP pro zdravotnictví Eva Misiačková.

Upřesnila, že pojišťovně se tak alespoň částečně podařilo kompenzovat prodejní ceny, na jejichž vývoj RBP nemá žádný vliv. Příspěvek je určen pro ženy a muže od 19 do 59 let a seniory nad 60 let. Zdravotní pojišťovna přitom akceptuje všechny nákupní doklady s datem od 1. dubna. Musí z nich být ale jasně patrné, na nákup kterých potřeb se vztahují.

Příspěvek chce pojišťovna zachovat i nadále

Bonus hodlá pojišťovna s největší pravděpodobností ponechat ve své nabídce do konce letošního roku. Což pro ZdraveZpravy.cz potvrdil i výkonný ředitel RBP Antonín Klimša.

„Tento příspěvek určitě smysl má. Snažíme se reagovat na zcela ojedinělou situaci. Pandemie určitě ještě nějakou dobu potrvá. Již nyní probíhá zásobování ochrannými pomůckami více méně bez problému. Jsou běžně dostupné především v lékárnách, ale i v kamenných obchodech. Jejich cenu sice nemůžeme ovlivnit, ale tímto příspěvkem můžeme alespoň trochu snížit dopad na klienta. Proto jsme se rozhodli, že ho ponecháme v nabídce pojišťovny do konce letošního roku, tudíž každý bude mít možnost jej využít,“ uvedl.

Pojišťovna ale zároveň upozorňuje, že nepřispívá na nákup jednorázových rukavic, dezinfekčních mýdel [např. DETTOL], která neobsahují izopropylalkohol nebo ethanol, čistého lihu, dezinfekčních aviváží, prostředků na dezinfekci povrchů ani jednotlivých složek pro přípravu dezinfekce.

„Nemůžeme hradit ani látky na výrobu roušek a roušky zakoupené bez prodejního dokladu, například svépomocně vyrobené v domácnostech,“ upřesňuje Eva Misiačková.

RBP přispívá i na testy na covid-19

RBP avšak nepřispívá pouze na nákup ochranných pomůcek a dezinfekce. Její klienti, kteří současně využívají aplikaci my213, mohou příspěvek 500 korun uplatnit rovněž na koronavirové vyšetření pro samoplátce. To není hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. Klienti příspěvek na test na covid-19 mohou využít ve vybraných laboratořích a zdravotnických zařízeních.

„Objednávání na testování je plně v kompetenci daného poskytovatele zdravotních služeb a lhůty nijak nedokážeme ovlivnit. Nejedná se o plošné testování, ale dáváme tak možnost využít příspěvek pojištěncům, kteří se ze své vůle rozhodli, že se testovat nechají a tento test by podstoupili i v případě, že by na něj pojišťovna nepřispívala,“ uvedl pro ZdraveZpravy.cz Antonín Klimša.

Další podrobnosti o aktuálních opatřeních, preventivních a bonusových programech, telemedicíně, kontakty na pobočkovou síť a další informace o službách zdravotní pojišťovny RBP najdete na bezbariérových stránkách www.rbp213.cz.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here