Domov pro seniory v Uherském Hradišti příští rok téměř zdvojnásobí lůžkové kapacity v oddělení se zvláštním režimem. V něm pobývají především pacienti s Alzheimerovou chorobou. Přestavbu již schválili krajští radní, náklady odhadují na 8,83 milionu korun.

Oddělení se zvláštním režimem v uherskohradišťském domově pro seniory se dočká rozšíření. K navýšení lůžkových kapacit ze stávajících 32 na plánovaných 60 má dojít stavebními úpravami druhého podlaží. Oddělení se nachází ve třetím podlaží.

„V souvislosti se zvyšující se poptávkou po ubytování klientů trpících Alzheimerovou chorobou i jinými typy demencí je nutné se této skutečnosti přizpůsobit. Proto v Uherském Hradišti přistoupíme k rozšíření oddělení se zvláštním režimem, aby byla do budoucna zajištěna jeho dostatečná kapacita,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek [KDU-ČSL].

Demence trápí každého třináctého člověka nad 65 let

Sociální služby Uherské Hradiště jsou příspěvkovou organizací, jejímž zřizovatelem je Zlínský kraj. Organizace byla založena dne 1. 1. 1992. Svou velikostí se řadí mezi největší organizace tohoto charakteru v ČR.

Jak se změní domov se zvláštním režimem

Rozšíření domova se zvláštním režimem v Uherském Hradišti by mělo do budoucna uspokojit poptávku po využívání služeb tohoto zařízení. Stavební úpravy by měly být podle stavebních plánů hotové zhruba za rok.

„Realizaci této akce předpokládáme od dubna do srpna příštího roku,“ upřesňuje vedoucí odboru investic Krajského úřadu Zlínského kraje Libor Pecháček.

Stavební plány počítají s novou společnou jídelnou a dalšími stavebními úpravami. Jako jsou například širší dveře do deseti bytů klientů. V plánu je i výstavba nových prostor pro skladování zdravotnického materiálu a zázemí pro personál přímo na patře.

Domov se zvláštním režimem v Uherském Hradišti

Obyvatelé domova se zvláštním režimem v Uherském Hradišti pobývají v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích, přičemž každý nový klient nejprve pobývá na pokoji dvoulůžkovém. Vyčleněno je pro ně celé třetí patro se současnou kapacitou 32 lůžek.

V pokojích mají elektricky polohovatelná lůžka s nočními stolky se sklopnou výškově nastavitelnou jídelní deskou, masivním stolem a skříňkou. V předsíni jsou šatní skříně. Ke každému lůžku je přivedeno dorozumívací zařízení. To slouží pro přivolání personálu, ke komunikaci s personálem a pro příchozí telefonní hovory. Na patře je i místnost pro volnočasové aktivity.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here