Zájem o preventivní programy u ČPZP opět roste

0
488
preventivni_programy
Foto: Pixabay.com

Zájem o preventivní programy u klientů České průmyslové zdravotní pojišťovny [ČPZP] po covidové pauze opět roste. Novinka je například program Duševní zdraví či program Student – Zdravotník.

Zatímco letos vynaložila ČPZP na preventivní programy již 145 milionů korun, loni to bylo za celý rok bezmála 240 milionů korun. V roce 2020 nemohli pojištěnci v důsledku protiepidemických opatření čerpat zejména příspěvky na pohybové aktivity.

„Největší pokles se projevil zejména u programů podporujících zdravý způsob života. Například na program Pravidelný pohyb se letos dosud vyčerpalo 5,5 milionu korun. Za stejné období roku 2019, která ještě nebyla ovlivněna epidemií covid–19, jsme našim pojištěncům vyplatili 22 milionů korun,“ říká mluvčí pojišťovny Elenka Mazurová.

Naopak podle ní výrazně roste zájem o příspěvek na letní tábory. Letos pojišťovna na tento program z fondu prevence přispěla svým klientům 34,5 milionu korun. To je o 15 milionů více, než za srovnatelné období roku 2019.

Preventivní programy ČPZP podporují pohyb

Již tradičně přispívá pojišťovna svým dospělým klientům na pravidelný pohyb částkou 700 korun. Podmínkou proplacení je doložení dokladu, který prokazuje úhradu vybrané aktivity.

„V souvislosti se zahájením školní výuky bych ráda upozornila na příspěvek tisíc korun na organizované plavecké kurzy,“ připomíná Elenka Mazurová.

Na sportovní kroužky dětí pak pojišťovna přispívá částku 500 korun. V říjnu také začne každoroční vydávání vitaminů pro děti přímo na pobočkách pojišťovny. Za upozornění pak stojí, že podpůrné vitaminy se nezapočítávají do celkového limitu 1 500 korun na preventivní programy pro děti a mládež.

Až 2 000 Kč pro studenty zdravotnických oborů

V reakci na zhoršení psychického zdraví společnosti vlivem covidu-19 zavedla ČPZP i nový program zvaný Duševní zdraví. V něm nabízí svým klientům příspěvek až 2 500 korun na psychoterapeutické služby.

„Jedno sezení u specialisty bude stát pojištěnce ČPZP maximálně 700 korun. Pojištěnci ČPZP pak od pojišťovny mohou získat až 5 x 500 korun, tedy celkem 2 500 korun,“ vysvětluje mluvčí pojišťovny.

Psychika lidí v Česku se poslední dobou nelepší, naopak

K nově zavedeným programům pak patří i program Student – Zdravotník s příspěvkem až 2 tisíce korun. Načerpat ho studenti mohou na rozvoj fyzického a psychického zdraví. Určený je příspěvek pro studenty zdravotnických škol, vyšších odborných škol zdravotnického zaměření a lékařských fakult. ČPZP rovněž navýšila příspěvek na program Letní tábory, a to z 1 000 nově na 1 500 korun. Preventivní programy ČPZP jsou určeny pouze pro její registrované pojištěnce.

„Jestli k nim zatím nepatříte a programová nabídka vás zaujala, můžete vyplnit přihlášku na kterékoli pobočce ČPZP nebo jednoduše online na www.cpzp.cz,“ připomíná Mazurová.

Pokud se zájemce stihne zaregistrovat ještě do konce září, pojištěncem třetí největší zdravotní pojišťovny se pak stane již od ledna 2022.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here