Trendy v estetické medicíně určují i sociální sítě

0
1812
esteticka
Nino Mchedlidze pochází z Gruzie a spolu s manželem vychovávají dvě moravsko-gruzínské děti. / Foto: Foto: Jan Hrdý

„Doba, kdy byly žádoucí nepřirozeně vypadající rty nebo co největší ňadra, je už naštěstí pryč,” říká v rozhovoru pro ZdraveZpravy.cz ředitelka sítě klinik estetické medicíny Mediestetik Nino Mchedlidze. 

Nino Mchedlidze je mladá podnikatelka, která pomáhá lidem cítit se krásnější a sebevědomější. Řídí mezinárodní síť klinik estetické medicíny Mediestetik, která se specializuje na plastickou chirurgii, dermatologii a stomatologii. O trendech v estetické medicíně i plánech do budoucna nám vyprávěla ve vinohradské pobočce Mediestetik, která prošla čtyřletou nákladnou rekonstrukcí.

Jak moc podléhá estetická medicína módním trendům?

Trendy v estetické medicíně udává celosvětová móda. Je to dáno globalizací a vliv mají i sociální sítě, které do značné míry určují trendy. Doba, kdy byly žádoucí nepřirozeně vypadající rty nebo co největší ňadra, je už naštěstí pryč. Naše klinika si vždy zakládala na přirozeném výsledku zákroku, který podtrhne vlastní půvab člověka. Krásu vnímáme především jako vyváženost mezi tím, co bylo člověku dáno shůry, a tím, co můžeme vylepšit s pomocí estetické medicíny.

Co moderní technologie a jejich vliv na estetickou medicínu?

Náš obor stejně jako celou medicínu posouvají hodně dopředu. Přináší na jedné straně náklady nejen na samotné pořízení, ale také proškolení zdravotníků. Výsledky za to ale stojí. Moderní technologie snižují invazivnost a zároveň zkracují čas rekonvalescence.

 Jaké jsou tedy aktuální trendy?

Trendem jsou zákroky, které kombinují procedury a pomohou šetřit náklady a čas. Vyhledávaným zákrokem u starších žen, u kterých ztrácí pokožka elasticitu, je například radiofrekvence Thermage. Ta aktivuje kolagen a pleť se stává pevnější. Spolu s dermálními výplněmi, které modelují kontury obličeje, vede kombinace zákroků k přirozeným výsledkům, které navíc nezaberou více než jedno odpoledne.

 Co nabízejí další technologie?

Šetrný způsob, jak zpevnit kontury nabízí nechirurgické ošetření nitěmi MINT Lift. Pacientky docílí zeštíhlení čelistních partií obličeje. Zákrok probíhá v lokální anestezii a vlákna z přírodního, plně absorbovatelného materiálu se při něm vkládají do kůže pomocí kanyly.

Zákroky estetické medicíny určuje i čas v roce

Vnímáte v průběhu roku měnící se poptávku po vašich službách?

Každé roční období s sebou do určité míry nese rozdílná přání našich pacientů. S blížícím se létem roste zájem o kryolipolízu. To je cílené mražení tukových buněk, oblíbené díky neinvazivnosti a bezbolestnosti. Cílí na oblast břicha, zadečku a stehen. S rostoucí teplotou je vyhledávaná i laserová epilace, nebo botulinoterapie. Ta zabraňuje nadměrnému pocení.

Promítá se do zájmu o vaše služby i „společenský rok“? Třeba Valentýn?

Když se blíží Valentýn, nebo Den žen, jsou oblíbené vouchery na lifting Thermage. A přes plesovou sezónou je zase oblíbený zákrok na zpevnění oblasti krku a obličeje. U nás na klinice máme k tomuto účelu zařízení Morpheus8. Toto zařízení umožňuje pokročilou techniku mikrojehličkové radiofrekvence, kdy se vysokofrekvenční teplo dostává do hlubších vrstev pokožky. Dochází ke stimulaci tvorby nových kolagenních vláken s výsledným liftingovým efektem.

Máte zákazníky i u mladších ročníků?

Na invazivní zásahy mají mladé dívky určitě dost času. Pokud jde ale o vrásky, významnou roli hraje vedle genetických predispozic i prevence. Jednou z možností anti-agingových kosmetických přípravků jsou pleťové boostery. S těmi doporučujeme začít před 30 rokem. Síla takových přípravků spočívá v silné koncentraci účinných látek. Jednou z nich je kyselina hyaluronová, která na sebe váže vodu. Tu postupně uvolňuje a zvyšuje tak pružnost pokožky. Pravidelná péče je základ, který oddálí projevy stárnutí.

A co muži a estetické zásahy?

Vnímám, že čeští muži se o sebe velmi starají. V portfoliu pacientů tvoří významnou část. Vyhledávají epilaci, léčbu vypadávání vlasů, operaci horních víček i různé formy omlazení. Nejčastějším zákrokem ale zůstává liposukce.

Patříme k evropské špičce, říká Nino Mchedlidze

Jakým způsobem školíte své zaměstnance?

Jsme mezinárodní síť klinik, a to nám dává možnost sdílet zkušenosti mezi našimi odborníky. Máme interní školící centrum a lékaře pravidelně vysíláme na zahraniční školení, kongresy a konference. Celkem má síť Mediestetik kolem 500 zaměstnanců. Díky sdílení znalostí máme výhodu být o krok napřed s inovacemi a technologickým pokrokem.

Co vás odlišuje od konkurence?

Hodně si zakládáme i na zpětné vazbě od klientů a vážíme si každé recenze a každého hodnocení. Naše síť klinik přitom patří mezi největší evropská zdravotnická zařízení. To samo o sobě svědčí o kvalitě služeb a vysoké odbornosti našich lékařů. Pobočky, kterých je po celé Evropě 31, určují trendy estetické dermatologie. Naši lékaři jsou kapacitami ve svém oboru. Filosofií firmy je držet krok s vědeckým výzkumem.

Jaké máte plány do budoucna, uvažujete rozšířit služby?

Kromě plastické chirurgie, estetické a korektivní dermatologie a stomatologie bychom rádi zavedli na našich pobočkách pokročilou technologii transplantace vlasů. Moderní techniky v této oblasti pokročily a přístroje zvládají díky senzorům složité úkony, jako přesné odebrání vlasových štěpů bez viditelné jizvy.

Jana Hedencová

Nino Mchedlidze se narodila v Tbilisi do rodiny lékařů. Vystudovala medicínu v oboru stomatologie. Včetně češtiny ovládá pět jazyků. Jako ředitelka klinik estetické medicíny Mediestetik se podílí na řízení společnosti, kontrole správného nastavení lékařských procesů a nacházení nových obchodních příležitostí. Mediestetik působí na tuzemském trhu dvanáct let, v Gruzii již 25 let. S podnikáním na českém a gruzínském trhu má Nino Mchedlidze více než desetileté zkušenosti. Letos tak byla jmenována do čela Česko-gruzínské obchodní komory.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here