Petr Pavel je zdravý a vitální muž, ukázala vyšetření

1
475
Petr_Pavel
Foto: Martina Navrátilová

Nastupující prezident Petr Pavel zveřejnil zprávu o svém zdravotním stavu. Po preventivním vyšetření ji vypracoval prof. Miroslav Zavoral z Ústřední vojenské nemocnice [ÚVN]. Podle zprávy je Pavel způsobilý k výkonu prezidentské funkce.

Lékařskou zprávu zveřejnil Pavel na svém webu dnes [7.3.], tedy dva dny před svou oficiální inaugurací do funkce prezidenta republiky.

„Komplexní vyšetření prokázala, že zvolený prezident je ze zdravotního hlediska plně způsobilý k vykonávání služby včetně všech náležitých povinností bez jakýchkoliv výjimek,“ píše v lékařské zprávě profesor Zavoral z pražské ÚVN.

Prevence provedená 21. 2. 2023 zahrnovala fyzikální vyšetření, laboratorní krevní testy a specializovaná interní a radiologická vyšetření. Veškeré výkony budoucí prezident absolvoval v Ústřední vojenské nemocnici.

„Vyšetření zahrnovala rentgenové vyšetření plic a srdce, elektrokardiografie [EKG] a echokardiografie [ECHO] srdce, angiologické vyšetření a sonografii břicha a prostaty,“ přiblížil preventivní výkony prof. Zavoral, který je rovněž ošetřujícím lékařem dosluhujícího prezidenta Miloše Zemana.

Vyšší cholesterol v krvi

K neduhům budoucího prezidenta patří podle lékařské zprávy vyšší hodnota koncentrace kyseliny močové a cholesterolu v krvi. Vyšetření objevila i aterosklerotický plát a potvrdila se hypercholesterolemie. Proto profesor doporučil farmakologickou léčbu statinem. Léky doporučuje nasadit i ke snížení koncentrace kyseliny močové v krvi.

Prezident Zeman přestal kouřit a chce změnu ústavy

V minulosti podstoupil Petr Pavel několik operativních zákroků. V roce 1993 mu lékaři provedli operaci nosní přepážky. O pět let později, v roce 1998 podstoupil operativní výkon po úrazu, v jehož důsledku utrpěl frakturu bérce. Za sebou má budoucí prezident i kožní formu boreliózy či vymknutí kloubu palce levé ruky.

V závěru zprávy stojí, že zvolený prezident Petr Pavel je zdravý a vitální 62letý muž, který je schopen plně vykonávat veškeré povinnosti v rámci funkce prezidenta České republiky.

–RED–

1 komentář

  1. „V závěru zprávy stojí, že zvolený prezident Petr Pavel je zdravý a vitální 62letý muž, který je schopen plně vykonávat veškeré povinnosti v rámci funkce prezidenta České republiky.“

    Napsat do zprávy cokoliv jiného by byla jasná profesní sebevražda 🙂

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here