John Fetterman promluvil o svých problémech s depresí

0
277
Fetterman_a
Senátor John Karl Fetterman s manželkou / Foto: The PA Democratic Party

Americký senátor John Fetterman poprvé od své hospitalizace otevřeně promluvil o svých vážných problémech s depresí. Učinil tak v rozhovoru pro CBS Sunday Morning.

V rozhovoru John Fetterman potvrdil, že se již koncem měsíce chystá naplno vrátit do práce. Fetterman rovněž řekl, že se těší na svou řádnou roli dědečka a manžela stejně jako řádného senátora, kterého si stát Pensylvánie zaslouží.

„Na to už se opravdu těším,“ uvedl v rozhovoru pro americký magazín.

Fettermana lidé do senátorské funkce zvolili v listopadu 2022. Urostlý muž se ale letos 15. února nechal přijmout do Walter Military Medical Center, aby na klinice podstoupil léčbu deprese.

„Právě jsem vyhrál největší závod v zemi. Možná, že jsem nad depresí vyhrál, ale deprese vás může zcela přesvědčit, že jste vlastně prohrál. A přesně to se stalo, a to byl počátek mého pádu,“ řekl demokratický senátor.

Zároveň vyslovil naději, že zveřejnění jeho diagnózy ostatním trpícím v boji s duševními poruchami ukáže cestu, kde hledat pomoc.

„To není politika. Jsem jen někdo, kdo trpí depresemi,“ upřesnil.

Fetterman chyběl v Senátu

Fettermanův návrat do Senátu se očekává po 17. dubnu. Což demokratům usnadní ovládnout komoru, kde mají většinu 51 ku 49. Fettermanova nepřítomnost a nepřítomnost senátorky Dianny Feinsteinové za Kalifornii, která se léčí s pásovým oparem, omezila schopnost Senátu vykonávat jeho činnost.

„Teď půjdu domů, a je to vůbec poprvé, kdy moje problémy ustoupily. Nemohu se dočkat, až uvidím, jaké to je všechno pochopit a vynahradit si ztracený čas,“ tvrdí Fetterman.

I politici mají duševní poruchy. Jen ti odvážnější je ale léčí

I během jeho nepřítomnosti v úřadu Fettermanova kancelář veřejnost ale ujišťovala, že senátor nadále vykonává legislativní aktivity. Což dokazovaly fotografie umístěné na sociálních médiích, na nichž je společně se svým štábem.

Senátor loni prodělal mrtvici

Loňský rok byl pro senátora Johna Fettermana těžký. V květnu prodělal mrtvici. Následně se zařadil, jak uvádí WP, mezi zhruba jednu třetinu pacientů, kteří po mrtvicí trpí depresemi. Současně bojoval s poruchami sluchu a řeči. K tomu všemu vedl volební kampaň o senátorské křeslo [Fettermanovo volební video zde, doporučujeme shlédnout, pozn. red.].

Mnozí Fettermanovu odvahu a odhodlání překonat obtíže obdivovali. Našli se ale i komentátoři, kteří tvrdili, že duševní poruchy brání Fettermanovi v řádném výkonu politické funkce. Pozitivní reakce však převážily nad těmi negativními. To i díky tomu, že senátor své duševní poruchy otevřeně přiznal a začal je skutečně léčit.

–AM–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here