Zájem o online cestovní pojištění roste. U ČPZP je o desetinu levnější

0
166
cestovni_pojisteni
Foto: Shutterstock

Cestovní pojištění si lidé mířící do zahraničí vyřizují stále častěji přes internet. Kromě úspory času a cesty na kamennou pobočku pojišťovny mohou takto ušetřit i finance. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna [ČPZP] odměňuje každou cestovní pojistku, která byla sjednána online, desetiprocentní slevou.

Za loňský rok evidujeme ve prospěch online přes 71 procent smluv uzavřených na cestovní pojištění. Letos je to prozatím více než 73 procent,“ potvrzuje rostoucí zájem o online cestovní pojištění mluvčí pojišťovny Elenka Mazurová.

Jak dále uvádí, cestovní pojištění si mohou u ČPZP pořídit i lidé, kteří jsou registrováni u jiné zdravotní pojišťovny. A všichni zájemci si mohou vybírat ze čtyř balíčků, které pokryjí nejběžnější kombinace připojištění.

Důvody, proč lidé raději uzavřou pojištění na cesty online než osobně na pobočce, jsou zřejmé. Kromě nižší ceny a jednoduššího sjednání umožňuje online pojištění čerpat také další výhody. Pojistnou smlouvu, která je přístupná online přes telefon či počítač, lze totiž sjednat velmi rychle kdykoli během dne či noci nebo o víkendu či svátcích. Uživatelé mobilní aplikace Zdraví v mobilu si ji samozřejmě mohou uzavřít i jejím prostřednictvím.

Pro online sjednání platí sleva ve výši pět procent za opakované sjednání balíčku Komplet v daném roce. Studenti do 26 let cestují s ČPZP za sazby pro věkovou kategorii 0-17 let. Děti do jednoho roku mohou cestovat zdarma. Sleva ve výši 100 procent se odečítá u každého dítěte v prvním roce života, pokud je současně pojištěno alespoň s jednou osobou starší 18 let.

Cestovní pojištění nabízí ČPZP ve spolupráci s ČPP

ČPZP poskytuje komerční cestovní pojištění ve spolupráci s Českou podnikatelskou pojišťovnou [ČPP] podle mluvčí ČPZP za velmi nízké ceny. V porovnání s konkurencí jde o jedno z nejvýhodnějších cestovních pojištění na trhu, které kryje léčebné výlohy v zahraničí do limitu deset milionů korun. U pojištění odpovědnosti činí limit pojistného plnění čtyři miliony korun. Trvalé následky úrazu kryje částka až půl milionu korun. A cestovní pojištění je finanční jistota pro případ úrazu nebo náhlého onemocnění v zahraničí.

„V případě pojistné události uhradí pojišťovna veškeré finanční náklady za léčbu včetně nutných nákladů až do výše sjednaného rozsahu a limitu pojistného plnění. Pojištění kryje léčebné výlohy v zahraničí na hospitalizaci, léky předepsané lékařem a na nutné lékařské zákroky včetně repatriace neboli převozu,“ doplňuje mluvčí ČPZP.

ČPZP umožňuje kontrolu zdravotnických výkonů přes aplikaci

Cestovní pojistka uhradí pojištěnému dokonce i ošetření následků takových kuriózních událostí, jako je popálení jedovatou rostlinou či hospitalizaci kvůli řezným ranám od mixéru. Jeden z případů, který ČPP řešila v Chorvatsku, byla hospitalizace v důsledku tržné rány na rameni, způsobené klientem po nešťastném hodu klackem, kterým trefil sám sebe.

Pojistné krytí pro dovolenou v Evropě, 14 dní, dva dospělí + dvě děti do 18 let
Rozsah pojištění Celková cena v Kč při sjednání online Celková cena v Kč na pobočce
Balíček Základ 672 756
léčebné výlohy
Balíček Standard 896 980
léčebné výlohy + pojištění odpovědnosti
Balíček Komplet 1 204 1344
léčebné výlohy + pojištění odpovědnosti + úrazové pojištění (trvalé následky úrazu a smrt následkem úrazu)+ zavazadla
Balíček Léto (pouze on-line) 1 484
léčebné výlohy + pojištění odpovědnosti + úrazové pojištění (trvalé následky úrazu a smrt následkem úrazu) + zavazadla + sportovní vybavení + nevyužitá dovolená

[Zdroj: ČPZP]

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje více než 1,3 milionu klientů. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi má více než sto poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní příspěvky a programy plné výhod, slev a bonusů.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here