Skiareál Klínovec hlásí sníh i lyžování skoro bez front

0
83
klinovec
Foto I,II: Skiareal Klínovec

Navzdory zprávám vykreslující zimní sezónu na českých horách jako ukončenou, se ve Skiareálu Klínovec stále lyžuje na všech hlavních sjezdovkách. Skiareál Klínovec je největší lyžařský areál v Krušných horách.

„Podmínky pro lyžování jsou u nás stále velmi dobré, a i o víkendech se lyžuje téměř bez front,“ říká manažer Skiareálu Klínovec Martin Koky.

Doplňuje, že skiareál má v provozu čtyři lanovky, z toho tři s oranžovými krycími bublinami patří k nejmodernějším. Na Klínovci se tak aktuálně lyžuje na zhruba 14 km sjezdovek, včetně těch nejdelších. To je Jáchymovská [3 km] a Lázeňská [3,4 km] sjezdovka.

„Díky obrovskému nasazení našich kolegů se stále daří udržet sjezdovky ve velmi dobré kondici pro plnohodnotný zážitek z lyžování. Větších úspěchů dosahujeme také díky kvalitnímu systému zasněžování, který umožnil při ideálních teplotách a vlhkosti připravit velké zásoby sněhu,“ doplňuje Martin Koky.

Skiareál Klínovec udržuje sjezdovky dál sjízdné

Další důležitou oporou je podle něj technologie Snowsat, která prostřednictvím připojení na satelit ukazuje aktuální výšku sněhu na sjezdovkách. Rolbaři tak mohou se sněhem efektivněji pracovat a přehrnovat ho z míst s dostatkem na místa, kde sníh chybí. Některé části se ale i tak v rámci zachování vyšší životnosti sněhu i výšky sjezdovky museli zúžit. Vzhledem k tomu, že v noci mrzne, se ovšem stále lyžuje ve velmi dobrých podmínkách.

„Je to takové jarní lyžování v únoru. Pokud to počasí dovolí, jsme připraveni znovu spustit sněžná děla a vytvořit si zásoby na kritická místa. Povedla se v tuto chvíli jedna noc z 23.2. na 24.2., kdy jsme zasněžovali zhruba od poloviny sjezdovek k vrcholu,“ vysvětluje s tím, že cílem skiareálu je jako každý rok udržení provozu do Velikonoc.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here