Semináře APO pokračují navzdory pandemii Covid-19

0
299

Akademie pacientských organizací [APO] pokračuje v činnosti i za současné situace. V pátek 27. 3. a v sobotu 28. 3. uspořádala svůj první online seminář. A to na téma „Fundraising“ čili metody a postupy získávání finančních prostředků na činnost pacientských organizací. Další semináře APO budou následovat.

Online seminář „Fundraising“ byl pořádán prostřednictvím platformy Skype for Business. Lektor semináře byl spolupracovník Nadace OSF, Nadace Neziskovky.cz a Nadace VIA Petr Machálek. Ten v první části semináře APO představil principy a nástroje financování. Druhá část byla zaměřena na praktické ukázky fundraisingových žádostí a diskuzi.

„Dozvěděli jsme se, jaké děláme chyby. A z pohledu odborníka jich není málo. Předpokládám, že nás seminář posune zase trochu dál,” chválí online přenos semináře Hana Kudelová, předsedkyně spolku ALEN – ženy s rakovinou prsu, z. s.

Online semináře komentuje i výkonný ředitel Asociace inovativního farmaceutického průmyslu [AIFP], která stojí za projektem APO, Jakub Dvořáček: „Mrzí nás, že se nemůžeme potkávat osobně, ale pevně věřím, že naše online semináře pomohou sdílet důležité poznatky i vědomosti a podpoří jejich činnost i v této nelehké době.“

Semináře APO pokračují dál

Jakub Dvořáček dodává, že další semináře budou následovat. V případě zájmu o přihlášení na semináře je nutné kontaktovat Zuzanu Komárkovou [zuzana.komarkova@aifp.cz].  

Datum Online semináře Lektor
24.-25. 4. Práva a povinnosti pacientů Jolana Těšinová
15.-16. 5. Hranice v profesní i osobní komunikaci a vztazích Milada Záborcová
26.-27. 6. Jak se tvoří zákon a kdo jej může ovlivnit? Soňa Marková

[Pozn.: Změny harmonogramu vyhrazeny]

Součástí nabídky pacientským organizacím jsou kromě online seminářů APO i online individuální konzultace s odborníky. A to v přesně daných termínech a oblastech.

Datum Individuální konzultace Lektor
21. 4., 29. 5., 11. 6. Konzultace k daním a účetnictví Miroslava Zbořilová
28. 4., 26. 5. Právní konzultace Paní Plíšková
26., 27.5., 9. 6., 10. 6. Fundraising Petr Machálek
23. 4., 21. 5., 19. 6. PR a komunikace Bohdana Rambousková

[Pozn.: Změny harmonogramu vyhrazeny]

Kompletní harmonogram online seminářů a termínů pro individuální konzultace 2020 je k dispozici zde. Historii APO seminářů si lze pak dohledat zde.

O Akademii pacientských organizací

Akademie pacientských organizací je vzdělávací a rozvojový projekt určený českým pacientským organizacím. Snaží se přispět k řešení hlavních problémů a zlepšit porozumění v oblasti práva, potřeb a povinností pacientů. Projekt byl spuštěn v roce 2012 a za jeho zrodem stojí Asociace inovativního farmaceutického průmyslu [AIFP]. Za dobu své existence se k APO přidaly desítky pacientských organizací a dnes jich má celkem 90.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here