Biofarmaceutická společnost Sobi vstoupila do Asociace inovativního farmaceutického průmyslu [AIFP]. Stala se tak jejím třicátým pátým členem. Společnost Sobi se zaměřuje na vývoj, výrobu a distribuci léčivých přípravků pro vzácná onemocnění.

Letos v červenci se novým členem Asociace inovativního farmaceutického průmyslu [AIFP] stala mezinárodní biofarmaceutická společnost Sobi. Ta se zaměřuje na vývoj, výrobu a distribuci léčivých přípravků pro vzácná onemocnění.

„Jsem velmi rád, že mohu na půdě naší Asociace přivítat dalšího člena. Původem švédskou biofarmaceutickou společnost Sobi, která přináší naději pacientům se vzácnými nemocemi v oblastech hematologie a imunologie,“ uvedl výkonný ředitel AIFP Jakub Dvořáček.

Dodal, že společnost Sobi se vstupem do AIFP přidává ke společenství inovativních firem, které dokáží vyvinout a přivést na trh nové, moderní léčivé přípravky.

„Zavazuje se také k dodržování přísných etických pravidel stanovených Etickým kodexem AIFP,“ upozornil.

Léky na vzácná onemocnění

Cíl společnosti Sobi podle její country manažerky pro ČR Leony Peřinové je být v celosvětovém měřítku globálním lídrem v poskytování inovativních léčebných postupů. A to takových, které pomáhají změnit život lidem se vzácnými chorobami.

„Strategicky jde společnost Sobi cestou udržitelného růstu, který je velmi úzce spjat s naším závazkem poskytnout přístup k léčbě právě lidem se vzácnými onemocněními, a který vnímáme jako klíčový,“ řekla.

Pro splnění takového cíle chce společnost podporovat a udržovat rovnováhu mezi závazkem vůči pacientům a životním prostředím. Přičemž pacientům chce zajistit a rozšířit přístup k účinné a bezpečné léčbě.

„Proto je nám ctí a potěšením, že můžeme být součástí významné organizace, kterou AIFP v ČR zcela nepochybně je. A tedy se podílet na spoluvytváření etického a transparentního prostředí farmaceutického trhu a přispívat ke kontinuální diskuzi a hledání spravedlivých řešení v přístupu českým pacientům k inovativní léčbě,“ řekla Leona Peřinová.

Biofarmaceutická firma Sobi

Sobi je mezinárodní biofarmaceutická společnost zaměřená na inovativní léčbu vzácných onemocnění. Jejími dvěma hlavními terapeutickými oblastmi je hematologie a imunologie. Původem švédská společnost dnes působí ve více než 30 zemích světa. Zaměstnává přibližně 1 300 osob z Evropy, Severní Ameriky, Blízkého východu, Ruska a severní Afriky.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here