Společnost DispoMask Czech zvítězila ve výběrovém řízení Správy státních hmotných rezerv [SSHR] na dodání jednorázových ústních roušek pro potřeby státu v krizových situacích. DispoMask Czech je český výrobce roušek, který vznikl letos 16. dubna.

SSHR s firmou podepsala smlouvu o dodávce celkem 16 milionů ochranných roušek. DispoMask Czech, která jednorázové roušky dodává velkoobchodním zákazníkům, dále pracuje na dodávce pro Středočeský kraj a Ministerstvo vnitra ČR [MV ČR]. Firma uspěla celkem ve čtyřech výběrových řízeních.

„Úspěchy v otevřených výběrových řízeních státní správy bereme jako důkaz, že kvalitní český výrobek může obstát i před asijskou konkurencí, a to dokonce i cenou,“ říká obchodní ředitel DispoMask Czech Ondřej Mařík.

Společnost vyrábí jednorázové ústenky s možností produkce až 100 tisíc kusů denně v nepřetržitém provozu.

„Díky tomu, že máme vlastní zázemí a tým zkušených techniků, jsme schopni zajistit plynulý provoz automatizované výrobní linky a dodržení termínů. Což je zvláště v současné době klíčové,“ dodal Ondřej Mařík.

Roušky ČSN EN ISO 14 683 +AC [855812]

DispoMask Czech se specializuje na výrobu jednorázových ústních roušek typu IIR, které používají zaměstnanci zdravotnických zařízení po celé republice. Oproti rouškám dováženým především z Asie jsou produkty DispoMask vyrobené z kvalitních materiálů. To dokládá certifikace IIR a shoda s technickou normou ČSN EN ISO 14 683 +AC (855812). Díky vlastním výrobním kapacitám v závodu v Litomyšli má společnost plnou kontrolu nad celým výrobním procesem a může tak zaručit nejen dodržení nejvyšších kvalitativních parametrů, ale také flexibilní termíny dodávek.

Jednatelé a společníci DispoMask Czech

DispoMask, která má výrobu v Litomyšli, byla založena 16.4. letošního roku. Zapsána je u Městského soudu v Praze a sídlí na Praze 4. Jejím jednatelem je Radek Mareš a Ladislav Seidler. Společníky firmy jsou společnost Verve PRO [vklad: 3 471 655 Kč/podíl 55 %], která sídlí na stejné adrese jako DispoMask a její základní kapitál je 200 tisíc korun. Dále pak společnost Sefin Capital [vklad 631 210 Kč/podíl: 10 %], společnost 90capital [vklad: 441 847 Kč/podíl 7 %]. Dále pak Tomáš Pacák [vklad: 1 325 541 Kč/podíl 21 %] a Jiří Kubíček [vklad 441 847 Kč/podíl 7 %]. Základní kapitál společnosti činí 6 312 100 korun.

DispoMask Czech počítá s rozšířením sortimentu

Podle zástupců DispoMask Czech společnost vznikla v reakci na akutní nedostatek roušek v našich nemocnicích. Postupnému rozjetí výroby předcházel intenzivní proces testování, technické úpravy výrobní linky a certifikace produktu pro použití ve zdravotnických zařízeních. Firma v současné době disponuje výrobní kapacitou v řádu milionů kusů měsíčně a v nejbližší době chystá její několikanásobné navýšení tak, aby byla připravena na výrazný růst poptávky v druhé polovině roku. V souladu s dlouhodobou obchodní strategií plánuje vedení podniku rozšířit sortiment o další zdravotnické vybavení a výhledově oslovit i potenciální zákazníky v zahraničí. Prioritou však i nadále zůstává plné uspokojení domácí poptávky.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here