Zlaté kurkumové mléko je tradiční ajurvédský nápoj

0
518
zlate_kurkumove_mleko
Foto: Pixabay.com

Mléko je potravina zcela přírodního původu a v jídelníčků jej nelze ničím nahradit. Pro zdravý vývoj člověka je mléko nepostradatelné již od narození. Mléko ani výrobky z něj nejsou příliš kalorické a jsou přírodní zdroj cenných živin.

Jde hlavně o plnohodnotné bílkoviny a minerální látky [vápník, hořčík, sodík, draslík, fosfor, chlor, železo, měď, zinek, selen, jód]. Dále jsou v mléce zastoupeny vitamíny rozpustné v tucích, tedy A, D, E, K a vitamíny skupiny B. Za zmínku stojí podle odborníků zejména vápník, který se v mléce a výrobcích z něj vyskytuje ve velmi dobře vstřebatelné formě.

Zlaté kurkumové mléko

Na trhu jsou dnes k vidění speciální bio mléka. Jím je i bio zlaté kurkumové mléko. To nabízí dokonale vyváženou kombinaci směsi kurkumy, zázvoru, skořice a černého pepře v organické kvalitě. Černý pepř je přidáván kvůli zvyšování účinnosti kurkumy, a to až 1000krát.

Zlaté kurkumové mléko je tradiční ajurvédský nápoj, který se stává velmi oblíbenou alternativou ranní kávy. Produkt je lehce rozpustný v mléce dle individuálního výběru i dalších tekutinách. Proto je ideální pro přípravu zlatého mléka nebo jako doplněk do smoothie, koktejlů, cereálií, ovesné kaše nebo při vaření a pečení. A vhodný je také pro vegany a vegetariány.

Všechny pak potěší i to, že zlaté kurkumové mléko neobsahuje žádná aditiva, jakými jsou laktóza, lepek nebo sůl. Všechny suroviny jsou v bio kvalitě pocházející z ekologického zemědělství. Důležité je i balení. Zlaté mléko je dodáváno v neprůhledném uzavíratelném obalu, který ho chrání před UV zářením a udržuje jeho optimální trvanlivost.

Zlaté mléko podporuje hubnutí

Pravidelná konzumace zlatého mléka má mnoho příznivých vlivů na lidský organismus. Posiluje imunitní systém, napomáhá ke zlepšení funkce žaludku a střev, čistí krev od toxinů a zmírňuje příznaky stresu, nespavosti a bolesti hlavy. Také může regulovat hladinu cholesterolu a detoxikovat játra. Dobrá zpráva je i to, že zlaté mléko podporuje hubnutí.

Adman´s Choice

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here