Fresenius Medical Care přebírá centrum dialýz INNEF

0
1894
Fresenius_Medical_Care
Foto: Fresenius Medical Care

Provozovatel dialyzačních středisek a nefrologických ambulancí v Česku společnost Fresenius Medical Care – DS [FMC-DS] přebírá brněnské dialyzační centrum INNEF. Péče o pacienty se změna nedotkne, tvrdí zástupci firmy.

Společnost FMC-DS uvedla, že akvizicí INNEF plní své plány. A to uspokojit rostoucí poptávku po dialyzačních službách na českém trhu. Počty pacientů s chronickým onemocněním ledvin se u nás totiž rok od roku zvyšují. FMC-DS dále uvedla, že po převzetí poskytovatele služeb INNEF se pro stávající pacienty nic nezmění. Nadále je bude společnost zajišťovat v brněnské budově České provincie Kongregace Dcer Božské Lásky.

„V následujících měsících budeme postupně a citlivě integrovat dialyzační středisko do naší sítě Fresenius Medical Care tak, abychom nenarušili péči o pacienty,“ říká generální ředitel společnosti David Prokeš.

Pro zvídavé doplňme, že Kongregace dcer Božské lásky je ženský římskokatolický řeholní řád založený Matkou Františkou Lechnerovou 21. listopadu 1868 ve Vídni. Kongregace se zprvu starala o dívky, které přišly za prací do města, poté o opuštěné děti a sirotky.

Fresenius Medical Care slibuje moderní přístroje i zázemí

FMC-DS pacientům slibuje modernizaci dialyzačního centra INNEF. Do praxe plánuje v budoucnu zavést novinky zpříjemňující léčbu v podobě nejmodernějších technologií.

Nemoci ledvin provází i nedobře nastavená hemodialýza

Společnost v Česku přitom působí již od roku 1992 prostřednictvím dvou dceřiných společnosti. První z nich je Fresenius Medical Care – ČR [FMC-ČR], která pro poskytovatele dialyzačních a intenzivních služeb zajišťuje moderní technologie. Od kompletních přístrojů až po spotřební materiál potřebný pro mimotělní očišťování krve.

Druhou ze společností je Fresenius Medical Care–DS [FMC-DS], která u nás provozuje síť dialyzačních středisek a nefrologických ambulancí pod názvem NephroCare. V nich pacientům zajišťuje komplexní preventivní, diagnostickou, léčebnou nefrologickou a dialyzační péči. V součinnosti se specializovanými odděleními lůžkových zdravotnických zařízení poskytuje i akutní dialyzační léčbu. A ve spolupráci s transplantačními centry pracuje na realizaci výměny orgánů pro pacienty dialyzačních středisek NephroCare.

Na novou ledvinu se v Česku čeká v průměru 90 dnů

Obecně je pak FMC celosvětově největší poskytovatel produktů a služeb pro pacienty s chronickým selháním ledvin. Onemocněním po celém světě trpí přibližně 3,7 miliony lidí. Společnost provozuje celkem 4 151 dialyzačních středisek v Severní Americe, Evropě, Latinské Americe, Africe a také v asijsko-pacifické oblasti. V součtu u ní dialyzační služby čerpá na 345 tisíc pacientů. Společnost tak patří nejen k celosvětově největším poskytovatelům dialyzační léčby, ale i dodavatelům dialyzačních produktů.

V České republice působí od roku 1992 a v současné době nabízí péči o pacienty v chronickém dialyzačním programu v celkem 26 dialyzačních střediscích. Matka české firmy je zalistována na frankfurtské burze cenných papírů [FME] a na newyorské burze [FMS].

–VRN–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here