Penta Hospitals koupila další zařízení sociálních služeb

0
5754
socialnich_sluzeb
Foto: Alzheimer Home Český Těšín

Skupina Penta Hospitals CZ prostřednictvím sítě Alzheimer Home akvíruje pobytová zařízení sociálních služeb v Českém Těšíně a Jablunkově. Kupuje je od společnosti Senior Domy Pohoda.

Po nedávném převzetí dvanácti specializovaných center od investiční skupiny Creditas, které již i schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže [ÚOHS], se nyní síť Alzheimer Home rozrůstá o další dvě pobytová zařízení sociálních služeb v Jablunkově a Českém Těšíně. Penta Hospitals CZ tak pokračuje ve svém cíli stát se největším soukromým poskytovatelem zdravotních a sociálních služeb v České republice.

„Investice do nových zařízení jsou součástí procesu upevňování pozice naší skupiny jako významného poskytovatele zdravotních a sociálních služeb v České republice,“ uvedla k akvizici generální ředitelka Penta Hospitals CZ Barbora Vaculíková.

Penta Hospitals CZ koupila dvanáct Alzheimercenter

Současně uvedla, že v jednání jsou i další akvizice. Nicméně nyní se chce vedení společnosti zaměřit hlavně na začlenění již převzatých zařízení do sítě Alzheimer Home. Sdílet chce především podpůrné služby a také sjednotit standardy péče o klienty.

„V podstatě jde o to spojit to nejlepší z obou skupin. Tento proces poběží celý rok 2022. A vytvoří nám do následujících let potřebný prostor pro další růst i zvyšování kvality poskytovaných služeb,” shrnula Vaculíková.

Změna vlastníka se klientů ani jejich rodin nijak nedotkne

Předseda správní rady zapsaného ústavu Alzheimer Home Boris Šťastný ubezpečuje, že převzetí zařízení v Českém Těšíně a Jablunkově se nikterak nedotkne jejich stávajících klientů, jejich rodin a ani zaměstnanců. Zároveň vítá regionální rozšíření nabídky sociálních služeb i pro klienty pocházející z oblasti severní Moravy.

„Dosud jsme v těchto regionech neměli potřebné pokrytí. Případní zájemci se tak museli obracet na naše zařízení ve vzdálenějších oblastech. Nyní to znamená, že budou i oni moci zůstat blíže svým domovům i rodinám,” říká.

V USA schválili nový lék proti Alzheimerově chorobě

Zařízení Alzheimer Home v Českém Těšíně má kapacitu 120 lůžek. V Jablunkově disponuje celkem 42 lůžky domova se zvláštním režimem. Dalších 18 lůžek náleží k domovu pro seniory. Obě zařízení se zaměřují na péči o seniory a pacienty s neurodegenerativním onemocněním, hlavně s Alzheimerovou chorobou a dalšími typy demence. Péči nabízí například i pacientům s Parkinsonovou chorobou.

Alzheimer Home spravuje 14 zařízení sociálních služeb

Síť zařízení Alzheimer Home v Česku aktuálně provozuje 14 domovů se zvláštním režimem. A to: Alzheimer Home Zátiší, Pyšely, Libeň, Pitkovice, Modřany, Ostrov, Písek, Sluštice, Svoboda nad Úpou, Jasmín, Frýdek-Místek, Průhonice, Český Těšín a Jablunkov. A k tomu ještě jeden domov pro seniory.

Alzheimer Home patří pod skupinu Penta Hospitals CZ, která je součástí holdingu Penta Hospitals International. Ta v zemích střední Evropy zajišťuje zdravotní a sociální služby ve více než 30 nemocnicích a dalších více než 40 zdravotnických zařízeních. Zaměstnává přes 13 tisíc pracovníků.

Penta Hospitals kupuje pražskou Vršovickou zdravotní

Konkrétně v Česku Penta Hospitals CZ provozuje několik nemocnic, síť specializovaných center péče o klienty s Alzheimerovou chorobou a také polikliniky. Vlastník holdingu je investiční skupina Penta.

–VRN–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here