Do CompuGroup Medical ČR nastoupil Švenda z Oracle

0
770
CompuGroup_Medical
Foto: CGM ČR

CompuGroup Medical ČR [CGM] rozšířila svůj tým o Josefa Švendu. Ten povede specialisty pro segment stomatologů, ortodontistů a dentálních hygienistů. Švenda v minulosti působil na vrcholových pozicích ve společnosti Oracle.

Česká CGM patří do německé skupiny CompuGroup Medical. Ta patří k předním světovým poskytovatelům softwarů pro lékaře, nemocnice a e-Health technologií. Josef Švenda v minulosti působil jako obchodní ředitel ve společnosti Oracle pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko, ale i na pozici generálního ředitele Oracle pro Českou republiku. Byl rovněž generálním ředitelem a členem představenstva společnosti Operátor ICT.

„Rád bych se soustředil na rozšíření softwarových řešení do ordinací stomatologů, ortodontistů a dentálních hygienistů. Naše produkty jim dokáží výrazně ulehčit život a soustředit se na svou profesi, namísto nekonečné administrativy,“ uvedl Josef Švenda.

Jako příklady hodné digitalizace jmenoval zdravotní záznamy, finanční plánování, přípravu zdravotnických výkazů, přehledů pro pojišťovny a vyúčtování.

„V České republice je často problém vzdálenost, která obyvatele regionů dělí od nejbližší ordinace stomatologa. Naše řešení umožňují také snazší komunikaci mezi lékaři a pacienty, efektivní systém objednání termínů nebo například platbu kartou,“ dodal.

Před příchodem do společnosti CompuGroup Medical spoluzaložil start-up aiomica. Ten se specializuje na preventivní monitoring a následné zajištění zdravotní péče na míru.

CGM ČR od prosince vede Marek Gančarčík

Nástup Josefa Švendy je další významnou personální změnou v CGM ČR. Loni v prosinci se stal novým generálním ředitelem společnosti Marek Gančarčík.

„Cílem naší společnosti je na digitalizaci zdravotnictví maximálně participovat a nabízet lékařům a lékařským zařízením nové možnosti využití našich stávajících softwarů nebo zcela nová řešení,“ uvedl Gančarčík při svém jmenování.

Marek Gančarčík je nový ředitel CompuGroup Medical ČR

Marek Gančarčík vystudoval medicínu na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně a MBA na Nottingham Trent University. V minulosti působil na vedoucích pozicích v předních světových firmách podnikajících v oblasti zdravotnictví, farmaceutického průmyslu a vývoje softwaru. Namátkou jmenujme firmy Cegedim, Teva, Apotex. V nich byl zodpovědný za český a slovenský trh, ale i další evropské trhy. Na starosti neměl pouze region střední a východní Evropy, ale také region EMEA, který zahrnuje Evropu, Střední východ a Afriku. Působil také jako výkonný ředitel společnosti CzechBio – Asociace biotechnologických společností ČR.

Podle Gančarčíka je jasné, že digitalizace nikdy nenahradí potřebnou lékařskou expertízu. Dle jeho slov jsou ale určité části, jako příprava, administrativa nebo komunikace, kde může být systému velmi nápomocna.

CompuGroup Medical ČR vznikla v roce 2009

CompuGroup Medical Česká republika dodává ambulantní informační systémy a řešení v oblasti zdravotnictví déle než 25 let. Vznikla v roce 2009 fúzí softwarových firem, jejichž vlastníkem byla mateřská společnost CompuGroup Medical. Na pobočkách v Praze, Brně, Pardubicích a Ústí nad Orlicí pracuje 110 zaměstnanců. Od května 2012 je CGM členem ICT Unie. Ambulantní informační systémy firmy u nás používá přibližně 11 500 zdravotnických zařízení.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here