Penta Hospitals převzala Domov s úsměvem ve Slavkově

0
957
domov_s_usmevem
Domov s úsměvem ve Slavkově u Brna / Foto: Penta Hospitals

Sociální zařízení se zaměřením na nefrologickou péči Domov s úsměvem ve Slavkově u Brna převzala skupina Penta Hospitals CZ. Poskytovatelem zdravotních služeb v něm zůstává původní vlastník německá skupina B. Braun.

Dnešním dnem [1.6.] přechází slavkovský Domov s úsměvem do portfolia Alzheimer Home skupiny Penta Hospitals CZ. Domov zajišťuje komplexní péči lidem s nefrologickým onemocněním i klientům, kteří s ohledem na svůj zdravotní stav potřebují zvláštní režim.

„Naším cílem je poskytovat našim klientům kvalitní odbornou péči a komplexní služby nejen v sociální oblasti, ale i segmentu zdravotnických služeb. Ideálně pod jednou střechou. A v tomto ohledu domov ve Slavkově u Brna zapadá do naší dlouhodobé koncepce,“ říká k akvizici generální ředitelka skupiny Penta Hospitals Barbora Vaculíková.

Spoluúčast na péči přijde dřív, než jsme si mysleli

Záruku dalšího rozvoje slavkovského centra pod hlavičkou Alzheimer Home dávají podle Vaculíkové letité zkušenosti skupiny v oblasti poskytování zdravotně sociálních služeb. Ale i odmítla sdělit podrobnosti o transakci s odkazem na vzájmenou dohodu obou stran výši transakce nekomentovat.

Domov s úsměvem a vše pod jednou střechou

Domov s úsměvem nedaleko Brna vystavěla německá skupina B. Braun, která se zaměřuje na vývoj a výrobu zdravotnických prostředků a technologií [B. Braun Medical]. Druhou aktivitou společnosti je poskytování dialyzační péče pod hlavičkou B. Braun Avitum. V Domově úsměv ve Slavkově u Brna tak soustředí pod jednou střechou dialyzační středisko, odborné ambulance, včetně dětské nefrologie. Dále ultrazvukové a radiodiagnostické pracoviště a rehabilitační centrum.

Poskytovatelem zdravotní péče podle Barbory Vaculíkové z Penta Hospitals nadále zůstane skupina B. Braun. Důležitou informací pro klienty domova a jejich rodiny stejně jako jeho zaměstnance je podle ní pak i to, že se obě strany dohodly na zachování stejného rozsahu poskytovaných služeb jako doposud.

„Mezi oběma stranami došlo ke vzájemné dohodě ohledně garance plné kontinuity, včetně přechodu zaměstnanců k novému poskytovateli za stávajících podmínek,“ potvrzuje Martin Kuncek, člen vedení B. Braun.

Na Sokolovsku nově registrují pojištěnce praktici z Penta Hospitals

Podle něj dialyzační středisko, odborné ambulance i další zdravotnické služby zůstávají v neměnné podobě. Od června domov stejně tak jako dříve nabízí 40 lůžek v celkem šestadvaceti pokojích. Z toho 16 lůžek využívají osoby se zdravotním postižením a 24 lůžek osoby se zvláštním režimem.

Penta Hospitals s téměř třemi tisíci lůžky a třiceti domovy patří k největším poskytovatelům sociálních služeb v České republice. Mimo síť specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou nemocí a jinými demencemi provozuje i nemocnice, ambulantní zdravotnická zařízení a polikliniky. Vlastníkem holdingu je investiční skupina Penta.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here