Na Sokolovsku nově registrují pojištěnce praktici z Penta Hospitals

0
773
Penta_Hospitals
Foto: Pixabay.com

V Nejdku, Nové Roli, Horním Slavkově a Františkových Lázních se mohou lidé ze Sokolovska opět registrovat k praktickému lékaři. Volné kapacity nabízí ambulance skupiny Penta Hospitals CZ. Letos otevře registrace i ve dvou praxích na Chebsku.

Do jmenovaných ordinací praktických lékařů se mohou obyvatelé Sokolovska registrovat už nyní. A to na webu ambulancí Penta Hospitals CZ jednoduchým vyplněním registračního formuláře. V něm uvedou své jméno, příjmení, rodné číslo, telefonní a emailový kontakt. Dále adresu trvalého bydliště, stávajícího ošetřujícího lékaře a smluvní zdravotní pojišťovnu. Pak už stačí formulář jedním klikem odeslat ke zpracování.

Podle generální ředitelky skupiny Penta Hospitals Barbory Vaculíkové v letošním roce nabídnou volné kapacity v ordinacích praktických lékařů až pro tisíc pět set pojištěnců.

„V první fázi využijeme rezervní nebo organizačně vytvořené kapacity, které máme v našich stávajících ambulancích praktických lékařů v Karlovarském kraji. Celkově bychom tak mohli registrovat až tisíc pět set nových pacientů,“ potvrdila Barbora Vaculíková.

V ambulancích praktických lékařů v Nejdku, Nové Roli, Horním Slavkově a Františkových Lázních skupina otevřela registrace pro devět set pacientů. Zhruba v polovině letošního roku nabídne volné kapacity pro obyvatele Sokolovska ještě ve dvou ambulancích na Chebsku v počtu zhruba čtyř stovek míst.

„Je nám jasné, že především pro starší pacienty není dojíždění k praktickému lékaři optimální, ale jde o okamžité řešení. Díky tomu, že si naše skupina vzdělává i své vlastní lékaře, budeme spolu s městem hledat cesty, jak do dvou let otevřít i zcela novou ambulanci praktického lékaře přímo v Sokolově,“ říká Barbora Vaculíková.

Penta nabízí oční a gynekologickou ordinaci

Mimo volných míst k registraci v ordinacích praktických lékařů přijmou stovky pacientů do péče rovněž dvě odborné ambulance. Jde o gynekologii v Karlových Varech spadající rovněž do skupiny Penta Hospitals, která nabídne registraci až tisícovce zájemkyň. Tři stovky pacientů přijme Oční ambulance s optikou v Sokolově.

Doplněk stravy pomáhá zhojovat otevřené rány i covid

Jak potvrdila ředitelka Ambulancí Penta Jana Šperlová, zájemci o registraci u praktických lékařů stejně jako v odborných ambulancích gynekologie a oční, se mohou hlásit už nyní.

„Registrace bude možná pouze online prostřednictvím webového formuláře, abychom nezatěžovali personál v ordinacích desítkami telefonátů denně,“ vysvětlila Šperlová.

Vyřizování registrací fyzicky v ordinacích by podle ní bylo na úkor péče o stávající pacienty, kterým by se zdravotní personál nemohl naplno věnovat. Zároveň prosí zájemce o nové registrace o ohleduplnost vůči druhým a dodržování tohoto postupu. Registrační formulář je  k dispozici na stránkách Ambulancí Penta. Vše platí až až do vyčerpání kapacity jednotlivých ambulancí.

Volné kapacity v ambulantní péči nabízí Ambulance Penta po vzájemné dohodě s městem Sokolov. Stejně jako ostatní regiony řeší i Karlovarský kraj nedostatek praktických lékařů pro dospělé, děti i dorost, ambulantních stomatologů i specialistů.

„Dlouhodobě máme velmi dobrou spolupráci s Nemocnicí Sokolov. Společně se nám povedlo rozšířit nabídku služeb třeba o nedávno otevřenou urogynekologickou ambulanci. Proto jsme se s nabídkou spolupráce obrátili přímo na skupinu Penta Hospitals, která nemocnici provozuje,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis

Urogynekologie Nemocnice Sokolov je v ostrém provozu

Síť ambulancí Penta patřící pod skupinu Penta Hospitals funguje v tuzemském systému zdravotnictví třináct let. Nyní provozuje celkem devětadvacet ambulancí, z toho dvaadvacet přímo v Karlovarském kraji. To v oblasti všeobecného praktického lékařství, stomatologie a gynekologie.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here