Manažer Ivo Hlaváč nastupuje do Boehringer Ingelheim ČR

0
808
Boehringer_Ingelheim
Ivo Hlaváč / Foto: Boehringer Ingelheim

Na pozici Head of Healthcare & Access farmaceutické Boehringer Ingelheim ČR nově nastupuje Ivo Hlaváč. Do jeho kompetencí patří i komunikace se státem u stanovování cen a úhrad léčiv a produktů z veřejného zdravotního pojištění.

Zprávu potvrdilo české zastoupení společnosti Boehringer Ingelheim, která v Česku zaměstnává zhruba 120 lidí. Celosvětově firma patří mezi největší výrobce léčivých přípravků. Působí ve 130 zemích světa a zaměstnává v součtu 53 tisíc lidí. Obhospodařuje oblast humánních a veterinárních léčivých přípravků a věnuje se i biofarmaceutické smluvní výrobě.

„Ivo Hlaváč má v dané oblasti bohaté zkušenosti z různých sektorů. Jak z pozice náměstka ministra či člena představenstva nadnárodní společnosti, tak z farmaceutického průmyslu v oblasti Public Affairs,“ uvádí v prohlášení zástupci společnosti.

Co se týče funkčního zastoupení ve státní správě, tak Ivo Hlaváč v roce 2009 rezignoval na post prvního náměstka ministra zemědělství. Oznámil, že k tomu došlo po dohodě s ministrem Jakubem Šebestou [za ČSSD]. Jedním z důvodů opuštění funkce byla jeho kandidatura za pražskou ODS do Sněmovny.

„Boehringer Ingelheim je ve farmaceutickém byznysu pojem a vážím si toho, že se mohu stát jeho součástí,“ řekl k nové pozici Ivo Hlaváč.

Vedení Boehringer Ingelheim ČR

„Jsme velmi rádi, že můžeme Iva Hlaváče přivítat v našem týmu. Jeho dosavadní kariéra svědčí o vysokých profesních kvalitách. Jsem si jistý, že do budoucna přispěje k rozvoji naší společnosti na českém trhu,“ řekl k nové posile výkonný ředitel společnosti Boehringer Ingelheim ČR Oliver Rozboril.

Ten se funkce ředitele Boehringer Ingelheim ujal se slovy „udržitelný rozvoj a inovativní technologie – to je to, co nás symbolizuje“ 1. října 2022. Ivo Hlaváč v nejvyšším managementu nahradí Lucii Pomajslovou, která firmu opustila koncem letošního března.

Léky na předpis ze zdravotního pojištění ukrojí cca 17 % ročně

Boehringer Ingelheim je jedna z nejvýznamnějších biofarmaceutických společností na světě. Vyvíjí průlomové terapie, které uzdravují současné i budoucí generace. Jako přední biofarmaceutická společnost zaměřená na výzkum vytváří pomocí inovací hodnoty v oblastech, v nichž dosud chyběly vhodné způsoby léčby.

O společnosti Boehringer Ingelheim

Farmaceutickou společnost Boehringer Ingelheim založil v roce 1885 Albert Boehringer [1861 až 1939] v Ingelheimu nad Rýnem. Od svého počátku v roce 1885, kdy firma zaměstnávala pouze 28 lidí v Nieder-Ingelheime, se stala celosvětovým farmaceutickým koncernem.

Původně malá ingelheimská továrna vyráběla vinný kámen a organické kyseliny – vinnou, mléčnou a citrónovou. Albert Boehringer v roce 1893 ale přišel na to, že kyselina mléčná se dá ve velkém objemu vyrábět i biotechnologicky, a sice pomocí bakterií. V roce 1905 se firma začala více zabývat výrobou chemikálií pro farmacii. Společnost se stále rozvíjela. V roce 1939, kdy Albert Boehringer zemřel, už zaměstnávala 1 500 pracovníků.

Úspěšný německý podnikatel Albert Boehringer byl vnukem Christiana Boehringera, jenž rovněž podnikal ve farmaceutickém průmyslu. Jím založenou firmu pod názvem Boehringer Mannheim v roce 1997 převzala farmaceutická skupina Hoffmann-La Roche.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here