Profesor Havlík se ujal PN v Kroměříži. Bude v ní dva dny v týdnu

0
1030
profesor_Havlik
Profesor Roman Havlík / Foto: FN Olomouc

Vedením Psychiatrické nemocnice v Kroměříži se od 1.7. dočasně ujal ředitel FN Olomouc profesor Roman Havlík. Do doby ukončení výběrového řízení ho vedením pověřil ministr zdravotnictví. Zkraje chce být Havlík v Kroměříži dva dny v týdnu.

Vedením kroměřížské psychiatrické nemocnice se Roman Havlík oficiálně ujal 1. července. V pondělí 3. července dočasný ředitel psychiatrii v Kroměříži navštívil i osobně. Podle jeho slov v ní panuje příjemná atmosféra.

„Kroměřížskou nemocnici jsem si dnes [3.7.] prošel a musím říct, že tady panuje velmi příjemná atmosféra,“ zhodnotil první minuty strávené v zařízení profesor Havlík v pondělí 3. července po převzetí ředitelských pravomocí.

„Provoz funguje zcela standardně a jsem přesvědčen, že ani v nejmenším nehrozí žádné riziko jeho ochromení, ať už z personálních, nebo provozně technických příčin,“ dodal.

Máme potíž udržet základní psychiatrickou péči

Profesor Havlík tak nyní spolu s PN v Kroměříži vede zároveň i fakultní olomouckou nemocnici, kde pozici ředitele zastává od 1. března 2012. Tehdy ho do funkce jmenoval ministr zdravotnictví Leoš Heger [TOP 09]. Ve vedení nemocnice nahradil Radomíra Maráčka. FN Olomouc je největší zdravotnické zařízení v Olomouckém kraji a šestou největší nemocnicí v zemi. Zařízení provozuje celkem šestašedesát pracovišť a 1 215 lůžek a zaměstnává přes 4 360 pracovníků.

Prof. Havlík začne řešit výpovědi lékařů v Kroměříži

Za první úkol v Psychiatrické nemocnici v Kroměříži si dočasný ředitel předsevzal stabilizaci personální situace. Spor mezi některými lékaři a tehdejším ředitelem Pavlem Polákem vyvrcholil hromadným podáním výpovědí některých lékařů. Spor nakonec skončil rezignací ředitele Poláka, kterou oznámil 12. června.

„Lékaři a kliničtí psychologové, kteří výpovědi podali, je buď již stahují, nebo je stáhnou po skončení aktuálních dovolených. Toto stažení bude z naší strany přijato,“ řekl dočasný ředitel Roman Havlík.

K dalším úkolům v nové pozici ředitele PN v Kroměříži pak profesor Havlík uvedl: „Jsou zde oblasti, například v nastavení standardních procesů nebo v problematice veřejných zakázek, kde můžeme sdílet zkušenosti s provozem a fungováním olomoucké fakultní nemocnice.“

Ředitel Psychiatrické nemocnice v Kroměříži „padl“ za reformu

Prostor spatřuje také ve zlepšení komunikace mezi vedením zařízení a jednotlivými pracovišti tak, aby vznikl jeden spolupracující tým. Nemocnice by se podle jeho slov měla posouvat více dopředu i na poli postupné modernizace a rekonstrukce areálu.

Ke své přítomnosti na kroměřížském pracovišti pak profesor Havlík říká, že alespoň zpočátku stráví v Kroměříži osobně zhruba dva dny v týdnu.

„Je možné, že v některých oblastech bude výhodné na určitou dobu posílit řídicí tým o odborníky z managementu olomoucké nemocnice,“ nevylučuje změny v dalším vedení kroměřížské psychiatrie.

–RED– 

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here