Penta Hospitals CZ přebírá Podřipskou nemocnici

0
674
Penta_hospitals
Foto: Archiv ZdraveZpravy.cz

Společnost Penta Hospitals CZ zahájila proces převzetí Podřipské nemocnice s poliklinikou v Roudnici nad Labem. Smlouvu o převzetí celého vlastnického podílu od Jakuba Zavorala schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže [ÚOHS].

Od května začne Penta Hospitals CZ začleňovat roudnickou nemocnici do své stávající sítě nemocnic. Integrace umožní například společný nákup, nastavení standardních procesů v řízení s postupným využitím Centra sdílených služeb a také společný monitoring a zvyšování kvality a bezpečí. Prvním úkolem nového vlastníka je postupný návrat nemocnice do normálního provozu ambulancí a lůžkových oddělení včetně plánované operativy.

„Převzetí nemocnice přichází ve složité době, naším úkolem je situaci společně zvládnout. Od začátku šíření nemoci covid-19 jsme v našich nemocnicích byli úspěšní v podpoře zdraví zaměstnanců, zajištění bezpečné péče o pacienty a zásobení nemocnic potřebnými pomůckami,” říká generální ředitelka Penta Hospitals CZ Barbora Vaculíková.

Penta doveze více než 3,5 mil. ochranných pomůcek

V zájmu zachování bezpečnosti Podřipská nemocnice přesto stále upozorňuje návštěvníky, aby nevstupovali do nemocnice, pokud na sobě pociťují respirační onemocnění. Jako je zvýšená teplota, dušnost, kašel, bolesti kloubů nebo únava.

David Soukup v nemocnici zůstává

Jednatelem a ředitelem Podřipské nemocnice s poliklinikou v Roudnici nad Labem zůstane i nadále zdravotnický manažer David Soukup, kterého do funkce uvedl předchozí vlastník Jakub Zavoral loni na podzim.

„Největší devizou roudnické nemocnice jsou zkušení zaměstnanci a kvalita péče. A to je dnes to nejcennější, co lze mít a na čem se dá stavět. Spojení se silnou a stabilní skupinou vnímáme velmi pozitivně,“ říká David Soukup.

Podřipská nemocnice poskytuje péči nejen pro region Roudnice nad Labem a okolí, ale některá oddělení, například moderní porodnice, mají význam i pro pražskou aglomeraci. Nemocnice s poliklinikou provozuje oddělení ambulantní a lůžkové chirurgie [na obrázku, pozn. red.], internu, gynekologicko-porodnické oddělení a dětské oddělení, následnou rehabilitační péči, pohotovost a více než desítku specializovaných ambulancí.

Rozsah péče zůstane zachován

Penta Hospitals CZ uvedla, že zachová současný rozsah péče, ale i plánuje rozšíření v některých oborech. Skupina Penta vlastní nemocnice ve Vrchlabí, Ostrově, Nemocnici následné a rehabilitační péče v pražské Bubenči, Psychiatrickou nemocnici v Písku a provozuje Nemocnici Sokolov. Vlastní také síť ambulantních zařízení na Karlovarsku a je majoritním vlastníkem center Alzheimer Home. Je součástí nadnárodního holdingu Penta Hospitals International, který provozuje ve střední Evropě více než 30 nemocnic a 40 ambulantních zařízení.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here