Mezinárodní investiční skupina Eight Roads prodala síť očních klinik Optegra Group investiční společnosti H2 Equity Partners. Nového majitele tak mají i tuzemské oční kliniky Lexum. Ty jsou v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a Táboře.

Optegra Group provozuje oční kliniky ještě v Polsku a Velké Británii. Kliniky převezme H2 Equity Partners nejspíš již v lednu příštího roku, kdy by mohly být splněny všechny regulační podmínky transakce. V klinikách Lexum přitom mají velké plány, jak potvrdil jejich generální ředitel Michal Krejsta.

„Součástí vstupu nového investora má být realizace dalších akvizic očních klinik a ambulancí. Zároveň se těšíme na další investice do rozvoje našeho personálu a klinik se společností H2 Equity Partners. Naším společným cílem je vybudovat vedoucí panevropskou síť očních klinik ve více zemích západní, střední a východní Evropy ve prospěch komplexní, kvalitní a dostupné péče všem pacientům,řekl Krejsta.

Co se týče Česka, kliniky Lexum s více než 25letou zkušeností patří k největším privátním poskytovatelům komplexní oční péče. Mezinárodní studie kvality ECOS je zařadila mezi nejlepší evropské kliniky. Pracuje na nich přes 250 zkušených zdravotnických pracovníků [cca 210 sester a 40 lékařů], kteří poskytují komplexní služby v oblasti oftalmologie.

H2 Equity Partners je silný vlastník klinik Lexum

H2 Equity Partners je nezávislá investiční společnost založená v roce 1991. Zaměřuje se na investice do společností napříč všemi sektory, které mají silnou pozici na trhu, konkurenční výhody a významný potenciál růstu. H2 investuje v sektoru zdravotnictví, sociálních služeb a dodavatelů zdravotnických prostředků a techniky převážně v zemích západní Evropy.

„Jsem velmi rád, že jsme se stali novým investičním partnerem společnosti Optegra Group. Lidé, se kterými jsme se během procesu potkali, na nás udělali obrovský dojem a těšíme se, že v další fázi rozvoje sítě naplno využijí svůj potenciál,“ uvedl hlavní partner H2 Equity Partners Patrick Kalverboer.

Dobrá zpráva podle něj je, že kliniky Lexum se zabývají všemi segmenty oční medicíny. Je to léčba šedého zákalu, věkem podmíněná makulární degenerace, transplantace rohovky a laserové operace. Má celorepublikové pokrytí a splňuje všechny indikátory kvality zdravotních pojišťoven.

Skupina H2 Equity Partners do sektoru zdravotní péče již investovala v roce 2015. Tehdy koupila předního britského producenta enterální výživy u kriticky nemocných v intenzivní péči společnost GBUK Group.

RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here