V nemocničním prostředí, ať už na sále nebo mimo něj, je potřeba striktně dodržovat hygienu a také se chránit před možnou nákazou infekce. Proto se používají jednorázové operační pomůcky. Je ale důležité vybrat si ty kvalitní.

Jako ochranné pomůcky se používají jednorázové rukavice, roušky, pláště, operační košile, brýle, štíty, špunty, zástěry, respirátory, operační čepice a další potřeby. A mají za úkol především ochránit před proniknutím mikroorganismů na operační pole. Samotné pomůcky ale nezabrání proniknutí infekcí a bakterií, jestliže nebudou dodržována přísná hygienická pravidla, jako je třeba dezinfekce rukou.

Jednorázové pomůcky by měly sloužit výhradně k jednomu použití, jelikož na opakované používání nejsou stavěné. Nedají se vyčistit a v případě protržení ani sešít či jinak opravit. Mají ale svoje výhody, především pokud se jedná o pomůcky z recyklovatelných materiálů.

Co by měly operační pomůcky splňovat?

Operační prostředí si vyžaduje speciální požadavky. Pomůcky do nemocnic by měly splňovat několik kritérií tak, aby svou funkci plnily co nejúčinněji. Měly by tedy:

  • sloužit jako překážka mezi sterilním a nesterilním okolím;
  • perfektně sát;
  • být pevné a odolné;
  • netřepit se;
  • být zároveň vzdušné, člověk se pod nimi zbytečně nepotí;
  • být odolné proti prosáknutí.

Zdroj: Rolsit.cz

Česká firma s ochrannými pomůckami

Společnost ROLSIT s.r.o. je česká společnost, která se zaměřuje na výrobu ekologických produktových obalů, reklamních a nákupních tašek z materiálů, jako jsou netkané textilie, bavlna a BIO bavlna. Vše ve vysoké kvalitě. V rámci projektu s názvem Výroba ochranných pomůcek ve společnosti ROLSIT s.r.o., který je spolufinancován Evropskou unií, se společnost zaměřila na pomoc veřejnosti a pořídila nové výrobní technologie pro zdravotnické a osobní ochranné pomůcky z BIO bavlny. Jejich výrobky jsou testované v akreditované laboratoři.

Potřebujete zajistit pro svůj personál dostatek jednorázových ochranných pomůcek? Neváhejte se obrátit na Rolsit. Jejich roušky se nosí i v Bruselu.

–ACH–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here