Záznam 90. schůze Výboru pro zdravotnictví PS PČR

0
493
Vyboru_pro_zdravotnictvi_PS_PCR
Foto: Výbor pro zdravotnictví PS PČR

Včera [1.6.] se uskutečnila mimořádná schůze Výboru pro zdravotnictví PS PČR. Na ní vystoupil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch [za ANO]. Ten mimo jiné poslancům představil další postup ve věci takzvaných covidových pasů. To v rámci novely zákona o ochraně veřejného zdraví.

Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, projednali poslanci ve stavu legislativní nouze. Jedná se o sněmovní tisk 1231.

Nařízení o covidových pasech má být na úrovni Evropské unie účinné od 1.července 2021. Proto je třeba, jak uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, aby byla příslušná národní legislativa schválena co nejdříve. Ministr zároveň poslance upozornil, že návrh zákona v této věci v posledních dnech doznal podstatných změn k lepšímu.

Kde si vyžádat potvrzení o bezinfekčnosti na covid-19

Na programu jednání byl i návrh poslanců Aleše Juchelky, Romana Onderky, Olgy Richterové, Markéty Pekarové Adamové, Evy Matyášové, Romana Sklenáka, Petra Gazdíka, Barbory Kořanové a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování. Jedná se sněmovní tisk 944, který byl včera projednán v režimu garančního výboru.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here