Interna roudnické nemocnice prochází rekonstrukcí

0
673
roudnicke
Foto: Nemocnice Roudnice nad Labem

Interna okresní Nemocnice Roudnice nad Labem bude mít již na konci tohoto roku novou střechu. Zároveň dojde ke kompletnímu zateplení objektu. Informaci potvrdil ředitel roudnické nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

Podle něj rekonstrukce interny roudnické nemocnice přinese pacientům především lepší klima na pokojích v letních měsících. Cíl je i zvýšit provozní spolehlivost celé konstrukce.

„Naším záměrem je postupně renovovat ty části, které už technicky, nebo provozně nevyhovují současným potřebám nemocnice. Zatímco u porodnice jsme reagovali hlavně na rostoucí zájem maminek o porody v Roudnici, u střechy jsou ty důvody především technické,” vysvětlil ředitel nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

Práce na zateplení střechy roudnické nemocnice probíhají za plného provozu a neměly by mít vliv na hospitalizované pacienty ani na ambulantní část. Dodavatelem je společnost První Podřipská stavební a ukončení prací je v plánu do 31.12. letošního roku.

Celkové náklady roudnické interny činí dva miliony korun

Celkové náklady stavby dosahují téměř dva miliony korun a jsou plně hrazeny z rozpočtu nemocnice. Po nedávném rozšíření porodnice a gynekologie tak jde o další významnou investici skupiny Penta Hospitals CZ, která vlastní Nemocnici v Roudnici nad Labem.

Nemocnice v Roudnici má novou porodnici i gynekologii

Nemocnice Roudnice nad Labem byla vybudována jako okresní nemocnice již v roce 1897. V 80. letech minulého století prošla rozsáhlou přestavbou, během které byla vybudována v areálu také poliklinika.

Zastřešení interny avšak bylo postaveno během velké rekonstrukce nemocnice už v roce 1982 a od té doby již část použitých materiálů zastarala. Navíc se zásadně změnily i technické požadavky na samotnou kvalitu stavby.

Nemocnice Roudnice nad Labem

Nemocnice Roudnice nad Labem poskytuje péči pro spádový region Roudnice nad Labem a okolí, ale význam má pro celý Ústecký kraj. Kvůli nepříznivému vývoji pandemické situace v nemocnici aktuálně platí zákaz a omezení návštěv hospitalizovaných pacientů.

Od roku 2019 je nemocnice součástí skupiny Penta Hospitals CZ. Společnost v Česku provozuje šest nemocnic, ambulantní služby a síť specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou – Alzheimer Home.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here