Boris Sananes je nový ředitel Zentivy v České republice

0
1598
Boris_Sananes
Boris Sananes / Foto: Zentiva

Generálním ředitelem české Zentivy se stal Boris Sananes. Ve funkci střídá Soňu Porubskou. Ta se přesouvá do globálního vedení společnosti na pozici Head of Corporate Affairs.

Boris Sananes pracuje ve společnosti Zentiva od roku 2014. Ještě do svého jmenování na pozici generálního ředitele pro Českou republiku ve společnosti zastával různé vedoucí pozice. Narodil se ve Francii. Vystudoval obchod a finance na ESC Chambery. Následně se kariérně věnoval oblastem, jako jsou Business Excellence, Sales a Trade.

„Jsem poctěn, že jsem získal důvěru k převzetí nové role ve vedení společnosti. Zentiva má v České republice krásnou historii, skvělý tým lidí i portfolio produktů. Cítím silnou zodpovědnost a tlak, který ale vnímám velmi pozitivně,“ uvedl.

Soňa Porubská: Zentiva je správná firma na správném místě

Zdůraznil, že Zentiva na českém trhu zaujímá významnou roli partnera, na kterého se mohou pacienti vždy spolehnout.

„Abychom si tuto roli udrželi, musíme kontinuálně pracovat na prohlubování vztahů s našimi partnery, bezchybně zajišťovat plynulé dodávky, a vstupovat do nových terapeutických oblastí,“ upřesnil.

Do nové pozice dle svých slov nastupuje s empatií a pokorou. To jsou podle něj vůbec nejdůležitější vlastnosti úspěšného lídra. Jmenování do funkce ředitele Zentivy vnímá zejména jako obrovskou výzvu.

Soňa Porubská přechází do globálního vedení Zentivy

Boris Sananes střídá ve své nové pozici Soňu Porubskou. Ta přebírá novou funkci v globální centrále Zentivy v Praze. Na pozici Head of Corporate Affairs bude zastupovat společnost v nadnárodní asociaci generických výrobců Medicines for Europe [EGA]. Soňa Porubská se přitom před několika dny vrátila do představenstva České asociace farmaceutických společností [ČAFF].

ČAFF si zvolil představenstvo a uvedl plány na rok 2022

Soňa Porubská se dle vyjádření společností zaměří na přínos Zentivy jako farmaceutického výrobce v Evropě a zásadní roli, kterou společnost hraje při podpoře veřejného zdraví. Letos se bude věnovat i předsednictví České republiky v Evropské unii. Toho se Česko ujme v druhé polovině letošního roku. Dodejme, že pomocnou ruku České republice v této věci nabídla i Asociace inovativního farmaceutického průmyslu [AIFP].

AIFP po Jakubovi Dvořáčkovi převezme David Kolář

Soňa Porubská dle prohlášení svých kolegů odvedla vynikající práci ve vedení společnosti v České republice a na Slovensku.

„Umožnovat našim lidem pracovat na správných pozicích ve správný čas je naší dlouhodobou strategií. Boris a Soňa jsou toho skvělým příkladem. Předat vedení společnosti do rukou talentů nové generace je vždy speciálním a výjimečným okamžikem,“ ocenila oba manažery Head of HR, Communication & Sustainability Zentivy Ines Windisch.

O společnosti Zentiva

Zentiva je světový farmaceutický výrobce. Pro pacienty po celé Evropě i mimo ni zajišťuje kvalitní a dostupná léčiva. Zaměstnává více než 4 700 lidí v několika výrobních závodech. K těm nejvýznamnějším patří provozy v Praze, Bukurešti a Anklešváru [Indie].

Zentivu, která historicky patří mezi výsadní tuzemské firmy, vlastnila do konce roku 2018 francouzská farmaceutická skupina Sanofi. Ta ji prodala za 1,9 miliardy eur [při dnešním kurzu za cca 46,6 mld. Kč] americkému investičnímu fondu Advent International. Ten vznikl v roce 1984 a spravuje majetek za bezmála jeden bilion korun.

Zástupci fondu přitom již v minulosti uvedli, že chtějí ze Zentivy udělat hlavního evropského lídra v oblasti generických léků. Zentiva je aktuálně přítomna na více než 50 trzích a ročně vyrobí a distribuuje více než 350 milionů balení léků.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here