UPS Healthcare chystá nové logistické centrum v SRN

0
481
Healthcare
Foto: UPS Healthcare

Americká UPS Healthcare otevře zkraje roku 2023 své první logistické centrum zaměřené na zdravotnictví v Německu. Logistická společnost tím chce posílit svou pozici ve střední Evropě.

Po nedávném otevření logistického centra UPC Healthcare v Ostravě, jež pokrývá potřeby zdravotnických zařízení mimo Česko také pro Polsko, Slovensko a Maďarsko, nyní vedení společnosti oznámilo otevření dalšího významného provozu v centru Evropy. Příští rok plánuje otevřít vůbec první logistické centrum zaměřené na zdravotnictví v Německu. Konkrétně ve městě Giessen, jež leží ve spolkové zemi Hesensko.

„Nové centrum bude sloužit některým z nejrychleji rostoucích zdravotnických trhů na světě,“ uvedl prezident UPS Healthcare Wes Wheeler.

UPS Healthcare má nové logistické centrum v Ostravě

Dodal, že otevřením prvního provozu v Německu společnost zajistí ucelenou nabídku specializovaných skladovacích a manipulačních služeb pro nejnovější farmaceutické, biotechnologické a zdravotnické výrobky v Evropě.

„Na ploše 24 680 m2 s certifikací GMP a GDP bude možné skladovat více než 30 000 palet s nejrůznějšími zdravotnickými výrobky při teplotách od 2 do 8 °C, od 15 do 25 °C a až do minus 20 °C,“ popisuje společnost ve své zprávě.

UPS cílí na rychle rostoucí trhy s farmacií

Giessen se zhruba 90 tisíci obyvateli leží podle UPS na strategickém místě. Firmě tak umožní výhodný přístup k rychle rostoucím západoevropským i východoevropským trhům.  A současně i podpoří výrobce léčiv, zdravotnických prostředků a biologických léčiv, kteří pro své výrobky ve stále větší míře poptávají logistiku s režimem zajišťujícím včasnost přepravy a kontrolu teploty.

Ve výběru lokality pro nové logistické centrum sehrála podle vedení společnosti i blízkost evropského leteckého hubu UPS na letišti v Kolíně nad Rýnem/Bonnu. A také evropského hubu UPS Healthcare pro zdravotnické zásilky v nizozemském Roermondu.

Prodej léků na předpis loni stoupl o 10 %, bez něj o 9 %

Spojení zajistí zákazníkům kratší vnitrostátní a globální tranzitní časy. A současně garantuje doručení do 80 procent Evropy do druhého dne a přístup k velkým přístavům včetně Rotterdamu, Antverp a Amsterdamu. Specializovaný logistický areál rovněž zajistí včasné zásobování nemocnic a lékáren po celém území Německa.

Nové centrum zaměřené na logistiku zdravotnictví je součástí pokračujících investic společnosti UPS Healthcare v Německu. Firma v zemi nedávno zavedla dokonce službu zvanou UPS Premier.

„Ta umožňuje přednostní přepravu a sledování kritických zdravotnických zásilek s přesností tři metry kdekoli v globální síti UPS,“ vysvětluje UPS Healthcare ve své tiskové zprávě.

UPS Healthcare nelení a modernizuje i stávající sklady

Společnost nejenže otevírá nové skladovací prostory pro zdravotnictví, ale současně investuje do stávajících provozů a zařízení. V roce 2021 UPS Healthcare zrealizovala investice do skladovacích a mrazicích kapacit chladicího řetězce o rozloze více než 36 000 m2 po celém světě. A to i v nově zřízených či modernizovaných logistických zdravotnických centrech v Itálii, Polsku. Dále i Nizozemsku, Německu, USA a Austrálii. Tato centra taktéž umožňují skladování biologických látek od 2 do -80 stupňů Celsia.

Americká UPS očekává další silný růst v přepravě léčiv

Rychle se rozvíjející farmaceutický trh potvrzuje UPS Healthcare také daty. Podle nich celosvětový trh s biologickými léčebnými přípravky má do roku 2025 vzrůst na 421,8 miliardy dolarů z 285,5 miliardy dolarů v roce 2020.

Loni na podzim společnost otevřela již zmiňované logistické centrum v Ostravě, jež doplňuje jeden milion metrů čtverečních skladovacího prostoru UPS Healthcare vyhrazeného pro zdravotnictví ve 32 zemích. Dohromady tak firma obhospodařuje 128 logistických center po celém světě.

–VRN–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here