UPS Healthcare má nové logistické centrum v Ostravě

0
1224
UPS Healthcare
Foto: UPS Healthcare

Společnost UPS Healthcare otevřela v Ostravě své první logistické centrum zaměřené na segment zdravotnictví v Česku. Jeho služby využijí nemocnice a lékárny v Česku, na Slovensku, Polsku a Maďarsku.

Areál o rozloze 3 800 m2 je vybaven moderními technologiemi a podle zástupců firmy odpovídá požadavkům správné distribuční praxe [GDP – Good distribution practice]. Centrum má prostory s kontrolovanou teplotou pro přepravu a skladování léků a biologických látek citlivých na teplotu. Což platí například i pro vakcíny proti covidu-19.

„Nové logistické centrum v srdci střední a východní Evropy nám nabízí přístup na rychle rostoucí východoevropský trh a zajistí další přímé propojení Evropy s globální sítí UPS,“ řekl výkonný ředitel pro střední a východní Evropu UPS Healthcare Europe Fredrik Jansson.  

Dodal, že středoevropský trh je jedním z nejrychleji rostoucích zdravotnických trhů na světě. Firma tak chce otevřením nového centra zákazníkům z oboru farmacie a zdravotnictví nabídnout rychlejší dodací lhůty a větší flexibilitu.

Americký UPS investuje v Polsku, Itálii a Německu

Letos společnost UPS Healthcare investovala do chladičů a mrazniček určených pro prostory logistických center o rozloze více než 36 tisíc metrů čtverečních. A to i v nově zřízených či modernizovaných logistických zdravotnických centrech v Itálii, Polsku, Nizozemsku, Německu, USA a Austrálii. Tato centra tak umožňují skladování biologických látek od 2 do -80 stupňů Celsia.

„Budoucnost zdravotnického a specializovaného farmaceutického průmyslu se bude stále více spoléhat na robustní sítě chladicího řetězce,“ vysvětlila ředitelka resortu prodeje a přepravních řešení UPS a viceprezidentka UPS Global Healthcare Kate Gutmann.

Americká UPS očekává další silný růst v přepravě léčiv

Jako příklad uvedla přepravu léčivých přípravků pro život ohrožující stavy, jež pramení z chronických onkologických, respiračních, autoimunitních a kardiovaskulárních onemocnění.

„Jedná se o nejrychleji rostoucí kategorie nemocí na světě. Ovlivňují mimořádně prudký vývoj biologických léčiv a terapií citlivých na výkyvy teploty,“ dodala.

UPS Healthcare obhospodařuje 128 center v 32 zemích

Nové logistické centrum v Ostravě doplňuje stávající jeden milion metrů čtverečních skladovacího prostoru UPS Healthcare vyhrazeného pro zdravotnictví ve 32 zemích. Dohromady má firma 128 logistických center.

UPS se přitom odvolává na zprávu BCC Research. Podle ní vzroste celosvětový trh s biologickými a terapeutickými léčivy z 285,5 mld. USD v roce 2020 na 421,8 mld. USD v roce 2025. Což se neobejde bez správy jejich zásob, balení a přepravy s kontrolovanou teplotou a skladování. A dále bez zajištění logistiky pro lékařská zařízení, laboratoře, včetně služeb pro klinická hodnocení.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here