Fakultní nemocnici Brno nově povede chirurg Ivo Rovný

0
2139
Ivo_Rovny
FN Brno / Foto: FN Brno

Ivo Rovný se od 1. května ujme vedení Fakultní nemocnice Brno. Ve funkci tak nahradí Jaroslava Štěrbu, který na funkci rezignoval k 30. dubnu. Rovný je profesí chirurg s manažerskými zkušenostmi.

Ivo Rovný bude do funkce jmenován ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem [TOP 09] na doporučení výběrové komise. Informovalo o tom dnes [27.4.] Ministerstvo zdravotnictví ČR [MZ ČR].

„Rozhodl jsem se akceptovat výsledek výběrové komise, která doporučila jmenování ředitelem FN Brno MUDr. Rovného. Pan doktor Rovný je respektovaný chirurg, který má dlouholeté manažerské zkušenosti,“ uvedl k volbě nového ředitele ministr Válek.

Vyzdvihl, že Ivo Rovný ve své profesní dráze prokázal “pevné manažerské schopnosti”. Dle něj je schopný efektivně řídit zaměstnance a současně přitom i nastavit funkční procesy řízení na všech úrovních.

Kdo je Ivo Rovný

MUDr. Ivo Rovný, MBA působí posledních 15 let na vysokých manažerských pozicích obou fakultních nemocnic v Brně, především pak na pozici lékařského náměstka ředitele a člena strategických týmů. Má za sebou zkušenosti s realizací mnoha velkých reorganizačních aktivit a investičních akcí. Vystudoval Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Věnuje se odborné přednáškové a publikační činnosti.

Jaroslav Štěrba k 30. dubnu končí ve vedení FN Brno

Fakultní nemocnice Brno je druhé největší zdravotnické zařízení v Česku. Komplex nemocnice tvoří areál Bohunice, Dětská nemocnice a Porodnice na Obilním trhu 11. Zřizovatelem FN Brno je Ministerstvo zdravotnictví ČR. Nemocnice se letos umístila na šesté pozici v soutěži TOP Zaměstnavatelé 2022, to v kategorii „farmacie a zdravotnictví“.

Ministr Válek uvedl, že věří, že pod vedením nového ředitele vznikne ve fakultní nemocnici prostor pro další rozvoj špičkové péče, která je pacientům poskytována, aniž by se nemocnice potýkala s finančními problémy.

Podle něj k hlavním úkolům nového ředitele patří navázání na stávající činnost FN Brno. Podstatné dle něj i je, aby Ivo Rovný zachoval vysokou úroveň nemocnice a dokázal ji dále rozvíjet ve specializované, komplexní a v některých oblastech superspecializované medicínské pracoviště.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here