Nemocnice v Roudnici nad Labem má nové vybavení

0
262
Roudnici_nad_Labem
Špičkové novorozenecké inkubátory v Nemocnici v Roudnici nad Labem. / Foto: Penta Hospitals CZ

Nemocnice v Roudnici nad Labem má novou sanitu pro převoz pacientů na dialýzu a odborná vyšetření i špičkové novorozenecké inkubátory. S nákupem vybavení jí pomohl Ústecký kraj, a to částkou tři miliony korun.

„Největší část prostředků získaných od Ústeckého kraje jsme využili k dalšímu zvýšení bezpečnosti našich pacientů,“ vysvětluje ředitel nemocnice Peter Kysela.

Do Roudnice tak zamířily například dva zbrusu nové novorozenecké inkubátory Shelly s technologií SpO2 Masimo. Tento výrobek české firmy platí za špičku v oboru. To především díky unikátní technologii Masimo Rainbow SET.

„Ta umožňuje i u takto malých dětí neinvazivně monitorovat nejen puls, ale také další parametry. Jako je například nasycení krve kyslíkem, index perfuze, nebo obsah hemoglobinu v krvi,“ vysvětluje Kysela.

Inkubátor má navíc zdvojené zabezpečení, personál tak má jistotu, že v případě jakýchkoliv neočekávaných událostí ho okamžitě informuje. K bezpečí pacientů podle Kysely přispěje rovněž nákup čtyř defibrilátorů BeneHeart D3.

Přístroje za více než půl milionu korun nemocnice umístila na anesteziologicko-resuscitační oddělení a další pracoviště. Pacienti s maligní srdeční arytmií nebo tachykardií tak mají vyšší šance na přežití. Současně nové přístrojové vybavení sníží riziko trvalých následků a rozsah postižení.

Neméně významný přínos pro pacienty nemocnice mají i čtyři nová intenzivní lůžka s příslušenstvím, která díky krajské pomoci získala chirurgická jednotka intenzivní péče.

V Roudnici nad Labem jezdí nová sanita

„Jednoznačně největší částku z pomoci Ústeckého kraje jsme ale využili na nákup nové sanitky pro naše pacienty,“ říká dále Peter Kysela.

Nové zdravotnické vozidlo, které nahradilo jednu z dosluhujících sanit, bude pro klienty nemocnice nejen komfortní, ale nabízí i lepší možnosti pro převoz imobilních pacientů.

Vůz poslouží především starším lidem, kteří potřebují přepravu například na dialýzu, specializovaná vyšetření nebo odběry. A dále pacientům, jimž zdravotní stav neumožňuje cestu zvládnout vlastními silami.

„Těch, kteří tuto možnost využívají je skutečně mnoho,“ vysvětluje ředitel.

Nemocnice podle jeho slov aktuálně provozuje celkem sedm vozů dopravní zdravotnické služby. Ty obsluhují oblast do 50 kilometrů od Roudnice a každý rok přepraví téměř osm a půl tisíce pacientů. Nemocnice připravuje postupnou obměnu i zbývajících sanitek.

Ústecký kraj nemocnici pomáhá dlouhodobě

Podle zástupců nemocnice patří Ústecký kraj spolu s městem Roudnice nad Labem k jejím nejvýznamnějším partnerům. Roudnická nemocnice zprvu fungovala jako okresní nemocnice, to v roce 1897. V 80. letech minulého století prošla rozsáhlou přestavbou, během které v areálu přibyla ještě poliklinika.

Roudnickou nemocnici nově povede Peter Kysela

Od roku 2019 se nemocnice v Roudnici nad Labem stala součástí skupiny Penta Hospitals CZ. Ta zahrnuje sedm nemocnic, ambulantní služby a síť specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here