Ferdinand Polák nahradí Svobodu v Radě VZP

0
474
Ferdinand_Polak
Ferdinand Polak / Foto: ODS

Poslanecký klub ODS v úterý [4.4.] vybral nástupce Bohuslava Svobody ve Správní radě Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR [VZP ČR]. Má jím být lékař a místostarosta Klánovic Ferdinand Polák. Ve Správní radě VZP ČR již dříve působil.

Členství ve Správní radě VZP ČR je spojeno s měsíční odměnou 22 000 korun. Návrh poslaneckého klubu ODS by mohla dnes [5.4.] na svém jednání potvrdit Poslanecká sněmovna. Bohuslav Svoboda krátce před svým jmenováním do funkce primátora hlavního města Prahy uvedl, že se vzdá všech funkcí ve Sněmovně i mimo ni, tedy i ve Správní radě VZP ČR. Mandát poslance si ponechal.

„Na dnešním jednání poslaneckého klubu jsme se shodli, že je třeba změnu ve správní radě VZP dokončit co nejdříve. Byl vybrán můj nástupce a již zítra by ho v hlasování mohla potvrdit Sněmovna,“ informoval včera v podvečer Bohuslav Svoboda.

Zdravotní výbor změní vedení. Svoboda se vzdá funkce předsedy

Jeho nástupcem se má stát Ferdinand Polák. Ve správní radě největší tuzemské zdravotní pojišťovny zasedal v letech 2012 až 2014. To v době, kdy rovněž zastával funkci náměstka ministra zdravotnictví pro zdravotní péči ve vládě Petra Nečase. Tehdy resort zdravotnictví vedl Leoš Heger [TOP 09]. V letech 2017 až 2018 vykonával vedle své lékařské praxe funkci starosty městské části Praha-Klánovice

Kdo je MUDr. Ferdinand Polák, Ph.D., MBA

Ferdinand Polák vystudoval 3. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy. Od roku 1998 pracuje jako anesteziolog a intenzivista ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze [VFN]. Přednáší na 1. lékařské fakultě UK.

V roce 2006 založil soukromé zdravotnické zařízení poskytující péči pacientům v domácím prostředí. Specializuje se na péči o pacienty na domácí umělé plicní ventilaci.

Crkvenjaš jako šéfka výboru. A MZ ČR dál hledá šéfa sekce

Je členem České společnosti pro anestezii, resuscitaci a intenzivní medicínu [ČSARIM], České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně [ČLS JEP] a České lékařské komory [ČLK].

Ferdinand Polák je předsedou místního sdružení ODS Klánovice, členem ODS je od roku 2009. Dále zastává pozici místopředsedy oblastního sdružení ODS Praha 14 a stojí v čele dozorčí rady Pohádkové Klánovice. A je rovněž členem dozorčí rady PORG – gymnázium a základní škola. Ferdinand Polák má šest dětí.

–VRN/ČTK–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here