Přivýdělek o prázdninách nabízejí i nemocnice

0
7369
privydelek
Ilustrační foto: Nemocnice Šumperk

Letní brigády v nemocnicích zajistí studentům přivýdělek i nabytí praktických zkušeností. Nemocniční oddělení se přijetí výpomoci nebrání, naopak ji vítají. A nejde vždy o studenty zdravotnických oborů.

Možnost přivýdělku a praxe v červenci a srpnu nabízí například i šumperská nemocnice v Olomouckém kraji. Studentů se zájmem o takovou letní brigádu přitom není podle mluvčí Nemocnice Šumperk Hany Hanke málo.

„O prázdninové brigády mají zájem desítky studentů, za což jsme rádi,” říká

Šumperská nemocnice pro studenty zdravotnických oborů každoročně připravuje nejen odborné stáže a praxe, ale i další formy spolupráce. A to právě i na období letních prázdnin, kdy bývá zájem o brigády větší.

„Naším cílem je maximálně podpořit zájem studentů o spolupráci a letní brigády jsou pro ně často nejen finanční motivací, ale také důležitou osobní i profesní zkušeností,” říká Hanke.

I studenti si musí ohlídat své zdravotní pojištění

Při letní brigádě v Nemocnici Šumperk absolvují studenti individuálně nastavené letní praxe.

„V Nemocnici Šumperk máme například projekt Studentská akademie, která spočívá v individuální formě vizitace oddělení, kdy má student jedinečnou možnost strávit libovolný čas přímo po boku primáře nebo vedoucí sestry vybraného oddělení,” vysvětluje fungování „na míru ušitých letních praxí“ Hanke.

Studenti podle ní díky letní brigádě získají dobrý přehled o chodu oddělení. Dále o pracovní činnosti zdravotníků a organizaci jejich práce.

Přivýdělek nabízejí nemocnice technickým oborům

Akční studenti se na letní brigádu mohu přihlásit i do nemocnic v Prostějově a Šternberku, Přerově a Jeseníku, rovněž v Olomouckém kraji.

„Nabízíme brigády na pozicích sanitář, ošetřovatel, praktická sestra a všeobecná sestra. V každé nemocnici se jedná o zhruba 15 až 20 pracovních pozic napříč kategoriemi,” nastínila zaměření studentů mluvčí společnosti Agel, do jejíž portfolia jmenované nemocnice spadají, Radka Miloševská.

Nemocnice Šumperk je v nabídce letních brigád velmi kreativní, když nabízí krátkodobé letní brigády také středoškolským studentům nezdravotnických oborů. Například v technickohospodářských provozech.

„Z hlediska povinného vstupního zácviku, přímého dohledu a změny organizace práce v době čerpání dovolených jde však výhradně o umožnění pracovní zkušenosti a finanční podporu studujících dětí našich vlastních zaměstnanců,” upozorňuje na důležité podmínky přijetí Hanke.

Pytlík ART: Šumperská nemocnice vystavuje stomické sáčky

Několik pracovních pozic v obslužných provozech v létě nabídnou i nemocnice ze zmiňované skupiny Agel. Podle mluvčí Miloševské jde většinou o pomocné práce v kuchyni s poptávkou maximálně jednotek pracovních pozic.

–ČTK/RED

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here