Jaké věci se vám můžou hodit při šnorchlování?

0
599
snorchlovani
Foto: Pixabay.com

Šnorchlování je skvělý způsob, jak objevovat podvodní svět bez složitého potápěčského výcviku a nákladné potápěčské výbavy. Při šnorchlování máte pod hladinou jen obličej a pozorujete krásy podmořského života.

Abyste si z toho zážitku co nejvíce užili, je důležité vybrat si správnou výbavu. V následujících řádcích si ukážeme několik věcí, které se vám mohou při šnorchlování hodit.

Šnorchlovací maska či potápěčské brýle a skvělý výhled

Důležitou součástí šnorchlování je správně padnoucí šnorchlovací maska. Maska s brýlemi a šnorchlem by měla dobře těsnit na obličeji a měli byste skrz ni dobře vidět pod vodou. Vyberte si masku s nastavitelným popruhem a silikonovým těsněním, které brání průniku vody do masky. Oproti klasickým potápěčským brýlím nabízí celoobličejová maska širší pozorovací úhel, někdo však dává přednost klasickému setu brýlí a šnorchlu.

Plavací ploutve zajistí lepší pohyb na hladině

Ploutve vám umožňují efektivně se pohybovat ve vodě a snadno se přibližovat k zajímavým místům. Existují různé typy ploutví, od kratších a kompaktních po delší a výkonnější. Vyberte si ploutve, které vám pohodlně padnou a umožní vám plynule se pohybovat na vodní hladině i pod ní. Pokud se však budete držet u břehu, možná vám budou stačit obyčejné boty do vody, které vás ochrání před ostrými kameny či trny ježovky.

Vyberte si plavky dle posledních trendů

Pro šnorchlování v moři nutně nepotřebujete neopren nebo jiné speciální vybavení. Stačí, když si pořídíte pohodlné plavky, které dají vyniknout vaší dokonalé postavě. U žen jsou letos trendem jednodílné plavky s asymetricky řešeným vrškem a dvoudílné plavky bez ramínek. Muži by letos měli obléknout pruhované nebo květinové plavky.

Horší plavci ocení plavací vestu i při šnorchlování

Pokud nejste zdatnými plavci, nebo kupujete šnorchlovací výbavu pro děti, určitě si pořiďte také plovací vestu či plovák. Tyto záchranné pomůcky vám pomohou udržet se na hladině a poskytnou větší pocit bezpečí během šnorchlování.

Nezapomeňte na ochranu před sluncem

Při šnorchlování je důležité chránit kůži před slunečním zářením. Použijte proto opalovací krém s vysokým ochranným faktorem, abyste minimalizovali riziko popálení sluncem. Pokud slunce pálí opravdu hodně, odložte šnorchlování na později, nebo si alespoň nasaďte kšiltovku či jinou pokrývku hlavy.

Chcete fotit? S vodotěsným pouzdrem na mobil je to ok

Chtěli byste zaznamenat všechny pestrobarevné ryby a další živočichy, které uvidíte pod vodní hladinou? Pořiďte si vodotěsné pouzdro na mobil a můžete fotit a natáčet videa klidně celý den. Na IG použijte třeba #underwaterphotography. Nevíte, kde koupit vybavení na šnorchlování? Kompletní výbavu pro šnorchlování najdete například na odkazu https://sportano.cz/snorkeling.

Nepřeceňujte síly a plavecké schopnosti

Během šnorchlování je důležité také pamatovat na bezpečnostní opatření. Vydejte se pod vodní hladinu alespoň ve dvou, vezměte si záchranné pomůcky, sledujte předpověď počasí a vybírejte si pro šnorchlování přehledná a bezpečná místa. A kdo ví, třeba vám podmořský svět učaruje natolik, že si časem budete chtít zkusit i hloubkové potápění s dýchacím přístrojem.

Jedná se o PR článek.

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here