Radovan Kouřil zůstává ve vedení Zdravotní pojišťovny OZP

0
302
radovan_kouril
Ing. Radovan Kouřil / Foto: OZP

Další čtyři roky povede Oborovou zdravotní pojišťovnu [OZP] Radovat Kouřil. O jeho znovuzvolení do funkce generálního ředitele OZP rozhodla minulý týden Správní rada. Kouřil se chce v dalším období zaměřit na stabilizaci hospodaření.

Volby vedení Oborové zdravotní pojišťovny na následující čtyřleté období se týkalo zasedání Správní rady OZP minulý týden ve čtvrtek [23.11.]. A svoji pozici ve funkci generálního ředitele se podařilo obhájit Radovanu Kouřilovi.

„Vážím si důvěry správní rady zejména v situaci, kdy se celý systém veřejného zdravotního pojištění potýká s problémy vyplývajícími z jeho deficitní bilance v posledních letech,“ uvedl ke svému znovuzvolení Kouřil.

Za hlavní úkoly své čtyřleté funkce považuje především stabilizaci hospodaření OZP. Dále i systému a realizace plánovaných rozvojových projektů zaměřených hlavně na zkvalitnění služeb pro pojištěnce. Další jeho prioritou je rozvoj spolupráce s partnery OZP. Tedy poskytovateli zdravotních služeb a plátci pojistného.

kdo je Radovan Kouřil

Radovan Kouřil pracuje ve zdravotnictví od roku 1996. V letech 1997 až 2010 zastával funkci vedoucího ekonomické sekce Svazu zdravotních pojišťoven [SZP ČR]. Do roku 2010 rovněž pracoval jako finanční ředitel Hutnické zaměstnanecké pojišťovny, dnešní České průmyslové zdravotní pojišťovny [ČPZP].

Peníze nejsou. A ty, co jsou, rychle docházejí, varují pojišťovny

Následně v roce 2011 přešel do Oborové zdravotní pojišťovny [OZP], zprvu na pozici výkonného ředitele, kterou zastával pět let. Poté ho vedení pojišťovny jmenovalo do funkce generálního ředitele OZP, to od ledna 2016.

Ještě před svojí kariérou v oblasti správy veřejného zdravotního pojištění se Radovan Kouřil pohyboval v manažerských pozicích nejen v oblasti zdravotnictví. Působil například jako předseda představenstva Vitalitas pojišťovny a.s., byl členem představenstva Letiště Ostrava, a.s., nebo finanční ředitel společnosti Air Ostrava.

Zdravotní pojišťovna OZP

Zdravotní pojišťovna OZP [207] patří mezi zaměstnanecké zdravotní pojišťovny sdruženými ve Svazu zdravotních pojišťoven [SZP ČR]. Registruje přes 750 tisíc klientů a je třetí největší veřejnou zdravotní pojišťovnou v zemi.

Zdravotní pojišťovny žádají přerozdělení peněz za Ukrajince

Své pobočky provozuje ve všech krajských městech. S dalšími klientskými centry je dostupná na 40 pracovištích. OZP svým klientům nabízí například nonstop Asistenční službu, elektronickou komunikaci. Na portálu VITAKARTA její klienti využívají služby bez osobní návštěvy pobočky, jen s pomocí internetu nebo aplikace v mobilním telefonu.

RED

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here