Osmdesát dětí vyjede s ČPZP na ozdravně léčebný pobyt i letos

0
51
ozdravne
Foto: Dreamstime

Je vaše dítě často nemocné? Trápí ho v důsledku dýchání nečistot v ovzduší častá rýma, dráždivý kašel, případně astma, zkrátka trpí jeho zdraví? Pak je nejvyšší čas přihlásit se s dítětem na ozdravně léčebný pobyt.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna [ČPZP] pořádá i v letošním roce ozdravně léčebné pobyty pro děti s doprovodem. Trvají dva týdny, konají se v Jeseníkách a míří na děti od tří do šest let včetně, které trpí respiračními obtížemi. Ve dvou turnusech v říjnu a listopadu na čerstvém horském vzduchu se tak ozdraví celkem 80 dětí.

„Zájem o tyto pobyty je skutečně velký, oba termíny pokaždé zcela naplníme. O výběru dětí rozhoduje revizní lékař ČPZP na základě uvedených indikací v přihlášce. Tu vyplňuje pediatr nebo odborný lékař dítěte,“ uvádí mluvčí pojišťovny Elenka Mazurová s tím, že přihlášku rodiče podávají do 31. května.

Pobyty jsou určeny pro děti, které trpí chronickým onemocněním odpovídajícím stanoveným zdravotním indikacím a jejich doprovodu. Podmínkou je, aby děti i doprovod byli pojištěnci ČPZP a současně nebyli přeregistrováni k jiné pojišťovně. Za doprovod pojišťovna považuje zákonného zástupce dítěte, prarodiče, popřípadě zplnomocněnou osobu.

Ozdravně léčebné pobyty v Priessnitzových lázních

První z pobytů se uskuteční od 21. října do 4. listopadu. Na něj navazuje druhý pobyt, který potrvá do 18. listopadu. Dětem vše uhradí ČPZP, připlácí se jen za dospělý doprovod. A to 5 000 korun. Cena pobytu zahrnuje dopravu autobusem z Ostravy a zpět. Dále stravu formou plné penze, ubytování, pitný režim, léčebné procedury, jako je inhalace, dechová cvičení či klimatoterapie i nepřetržitá přítomnost lékaře. Organizátoři pobytu počítají i se dvěma půldenními výlety.

Léčebný pobyt dětí se koná v Priessnitzových léčebných lázních v oblasti Jeseníků s klimatickými podmínkami, které příznivě přispívají především k léčbě chronických nemocí dýchacího ústrojí. Areál lázní nabízí wellness, bazén, saunový svět, solnou jeskyni, vířivku, fitness a různá sportoviště. Účastníky ozdravně léčebného pobytu mají pestrý sportovní, relaxační i kulturní program.

ČPZP nově přispěje 4 000 Kč na vyšetření před početím

Ubytování se nachází v komfortně vybavených pokojích lázeňského komplexu dětské léčebny Jubilejní Vila a Mír. Doprovod a dítě mají vždy svůj samostatný pokoj. V budově Jubilejní Vila je většina pokojů strukturována jako apartmány. Tedy dva samostatné pokoje, které mají společné sociální zařízení a kuchyňku. V lázeňském domě Mír se nachází i herna pro děti.

Ozdravné pobyty zlepšují zdraví dětí

Ozdravný pobyt vede podle odborníků k všeobecnému zlepšení zdravotního stavu. Při ozdravně léčebných pobytech dětí jde především o změnu prostředí, které splňuje kritéria zdravého prostředí. Tedy ovzduší bez smogu a exhalací. To spolu s posílením imunitního systému pozitivně ovlivňuje také psychiku dítěte. Ta hraje důležitou roli například při léčbě chronických onemocnění.

ČPZP loni vrátila rekordních 133 milionů korun za přeplatky na léky

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna pořádá ozdravně léčebné pobyty pro děti s doprovodem již od roku 2014. Pojišťovna celkem registruje více než 1,3 milionu klientů. Je to třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi. Má sto poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní příspěvky a programy plné výhod, slev a bonusů.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here