Společnost Cognate BioServices dokončila akvizici společnosti Cobra Biologics. Cognate BioServices se specializuje na produkty buněčné genové terapie. Cobra Biologics na plasmidovou DNA, virové vektory, proteiny a výzkum mikrobiomu. Obě společnosti nabízejí služby v oblasti smluvního vývoje a výroby – Contract Development and Manufacturing Organization [CDMO].

Investici do Cobra Biologics realizoval hlavní akcionář Cognate BioServices společnost EW Healthcare Partners za účasti investičních společností Medivate Partners nebo Blackrock. Po uzavření akvizice se společnost Cognate-Cobra zařadila mezi přední světové poskytovatele služeb v oblasti poskytování léčivých přípravků a výrobních řešení pro buněčnou a genovou imunoterapii a regenerativní medicínu po celém světě. Cenu transakce společnosti neuvedly.

„Kombinovaná odbornost, infrastruktura a geografická působnost společnosti Cognate-Cobra okamžitě umožní podnikům rychleji, efektivněji a komplexněji reagovat na současné i budoucí potřeby trhu. Zvýšili jsme obchodní kapacity,“ uvedl generální ředitel společnosti Cognate BioServices J. Kelly Ganjei.

Cobra Biologics a Cognate BioServices

Cobra Biologics má zařízení s certifikací Osvědčených pracovních postupů [cGMP] ve Velké Británii a Švédsku. Nabízí širokou škálu integrovaných a samostatných služeb pro klinický i komerční trh. Dále provozuje výrobní závod o rozloze necelých osmi tisíc metrů čtverečních v Memphisu v Tennessee. Specializované vývojové zařízení má v Baltimoru.

Cognate BioServices nabízí široké spektrum služeb společnostem regenerativní medicíny, buněčné imunoterapie a pokročilé buněčné terapie. A to v oblasti klinického a komerčního vývoje se specializací na klinické zkoušky ve střední až pozdní fázi.

O EW Healthcare Partners

Vlastník obou společností EW Healthcare Partners je jedním z největších soukromých investičních společností ve zdravotnictví. Jeho Fond 2, který investuje do zdravotnictví, spravuje peníze v přepočtu za cca 1,6 bilionu korun. Fond se zaměřuje na kapitálové investice do rychle se rozvíjejících komerčních zdravotnických společností. A to ve farmaceutickém průmyslu, zdravotnických zařízení, diagnostiky a technologicky podporovaných služeb ve Spojených státech a v Evropě. Od svého založení v roce 1985 investovala EW Healthcare Partners do více než 150 zdravotnických společností. Tým společnosti reprezentuje více než 20 předních investičních odborníků s kancelářemi v Palo Alto, Houstonu, New Yorku a Londýně.

Medivate Partners, která se na fúzi podílela, patří mezi investiční společnosti se zaměřením na biotechnologický a zdravotnický průmysl v Asii a Severní Americe. K dalším investorům patří americká investiční společnost BlackRock. Tato společnost patří k absolutní globální špičce v oblasti investic. Na konci roku 2018 měla ve správě téměř 6 bilionů USD. Její služby využívá i Česká národní banka [ČNB] pro správu svých rezerv. Ty činily ke konci loňského roku 133,3 miliardy eur [cca 3,4 bilionu Kč].

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here