Creditas koupila úvěrovou a leasingovou firmu EkoRent

0
376
EkoRent
Foto: Banka Creditas

Banka Creditas koupila leasingovou a úvěrovou společnost EkoRent. Ta poskytuje úvěry a leasingové financování pro segment soukromého zdravotnictví. Za 25 let své existence profinancovala projekty za pět miliard korun.

Celková bilanční suma společnosti EkoRent je 800 milionů korun. Základní jmění firmy dosahuje deseti milionů korun. Tato suma odpovídá vkladu banky Creditas, která nově drží ve firmě 100 % akcií. EkoRent financuje zavedená zdravotnická zařízení a začínající lékaře. Od roku 1992 uzavřela dvanáct tisíc leasingových a úvěrových smluv s šesti tisíci klienty.

„U společnosti EkoRent nám vyhovuje její oborová orientace na zdravotnictví. Sledujeme také možnosti realizace synergických efektů, a to zejména v oblasti prodeje dalších bankovních služeb včetně hypoték a získávání kontaktů na nové potenciální bonitní a perspektivní klienty,” uvedl předseda představenstva Banky Creditas Vladimír Hořejší.

Dodal, že cílem banky je i posílení úvěrové angažovanosti v oblasti SME [Small and Medium Enterprise, pozn. red.]. To jsou malé a střední podniky do 250 zaměstnanců, ve Spojených státech je tato hranice posunuta na 500 zaměstnanců.

Co dělá EkoRent

Akvizici vítá také jednatel [firma má čtyři jednatele, pozn. red.] společnosti EkoRent Petr Harcuba: „Zařazením do silné investiční skupiny získáváme potenciál pro další dynamický růst. […] Především v oblasti financování nemovitostí vnímám nové příležitosti, které jsme dosud klientům nemohli nabídnout.”

EkoRent se dlouhodobě specializuje na financování soukromých ordinací a laboratoří. Financuje jejich nákupy, výstavby, rekonstrukce, pořizování zdravotnické techniky a jejich pojištění. Podporuje i nákupy automobilů.

Zaměřuje se především na následující lékařské obory
  • Stomatologické ordinace
  • Stomatologické laboratoře
  • Gynekologické ordinace
  • Oční ordinace
  • Kardiologické ordinace
  • Radiologické ordinace
  • Veterinární ordinace
  • Hematologické laboratoře

Banka Creditas je v pořadí druhou [po česko-slovenské Fio bance] českou bankou na tuzemském trhu. Licenci od České národní banky [ČNB] získala 1. 1. 2017. Předtím působila dvacet let jako Záložna Creditas, spořitelní družstvo. Nyní má přes 110 tisíc klientů, 37 poboček po celém Česku, bilanční sumu 66 mld. Kč a 300 zaměstnanců.

–DNA–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here