Klienti VZP starší 65 let dostanou 500 korun za očkování

5
11970
Foto: Pixabay.com

Nově očkovaní klienti Všeobecné zdravotní pojišťovny starší 65 let dostanou voucher do lékárny v hodnotě 500 korun. A zároveň i dopis s informací o možnostech registrace k očkování proti covidu-19.

Přimět k očkování proti covidu-19 zbývající část svých klientů nad 65 let se rozhodlo vedení Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR [VZP ČR] s pomocí finančního benefitu. Každý její pojištěnec starší 65 let, který se nechá proti covidu-19 naočkovat do konce února 2022, dostane voucher do lékárny v hodně 500 korun. Zakoupit si za něj může vitamíny a potravinové doplňky pro posílení imunity. Platnost poukazu bude do konce dubna 2022.

„Informace o benefitu spolu s dopisem začne VZP svým klientům rozesílat v nejbližších dnech,“ uvedla pojišťovna ve své tiskové zprávě.

500 korun za očkování vyplatí VZP ČR z fondu prevence

O poskytnutí 500 korun jako příspěvku nově očkovaným nad 65 let věku rozhodla Správní rada VZP ČR. Finanční benefit se bude pojištěncům vyplácet z fondu prevence. Právě z něj pojišťovny klientům obvykle přispívají na přípravky nebo výkony, které zlepšují jejich psychické a fyzické zdraví.

Informace o čerpání voucheru ve výši 500 korun a možnostech očkování má začít zdravotní pojišťovna rozesílat ještě do konce tohoto týdne. Části klientů je doručí dopisem, část jich dostane výzvu elektronicky do emailové schránky.

Neočkovaní klienti VZP obdrží dopis s výzvou k očkování

„Jako poděkování pro Vás VZP ČR připravila příspěvek za dokončené očkování, a to ve výši 500 Kč na nákup zboží v lékárně/online lékárně. Čerpání příspěvku je časově omezeno do 30.4. 2022,” píše pojišťovna v dopise.

V něm také upřesňuje, že příspěvek je určen všem, kteří dosud nebyli očkovaní a ukončí vakcinaci nejpozději k 28. únoru 2022.

Přes 430 tisíc nenaočkovaných seniorů

Podle dat Ministerstva zdravotnictví ČR [MZ ČR] u nás proočkovanost lidí starších 65 let dosahuje něco málo přes 80 procent. V této věkové skupině u nás žije podle dat Českého statistického úřadu [ČSÚ] necelých 2,16 milionu obyvatel. To znamená, že je u nás bez očkování proti covidu-19 ještě kolem 432 tisíc seniorů. Ti přitom patří z hlediska průběhu onemocnění covid-19 k té nejvíce ohrožené skupině obyvatel.

Registrovat k očkování proti covidu-19 se mohou zájemci u svého praktického lékaře. Další možností je spojit se se zákaznickým centrem Ministerstva zdravotnictví ČR na telefonní lince 1221. Registrovat ve dvou krocích se mohou zájemci také na webu ministerstva.

U VZP ČR je podle dostupných údajů zhruba 250 tisíc pojištěnců nad 65 let. Pojišťovna obhospodařuje zdravotní pojištění u zhruba 60 procent veškerých pojištěnců v zemi.

–VRN–

5 KOMENTÁŘE

  1. 500 kč na předražené vitamíny .2x celaskon,jedno béčko a pětikilo je fuč.VZP vybere málo,slabých 160mld/rok,není z čeho rozdávat.Budou si zvyšovat platy,je inflace

  2. Tak je to stále stejné – kdo se už naočkovat nechal a včas, aby neohrožoval sebe i druhé, ten je mimo zájem pojišťoven. Ten, kdo se neočkoval, ten nyní dostane dopis s pokornou žádostí a bonus do lékárny navíc. Pěkné.

  3. To není fér k těm, co se nechali naočkovat dobrovolně a včas. Ti žádné benefity od pojišťovny nedostanou. Přitom byli často sami aktivní a na jejich očkování nemusely být vynaloženy žádné prostředky na reklamu. Za to si odměnu nezaslouží?

  4. Ti, co se nechali opíchat z blbosti, protože naletěli kovidové propagandě, tak jsou teď naštvaní, když nyní mohli dostat pětikilo. U někoho zabraly tenisky, u jiných zaberou prachy.

  5. Ti, co jsou zodpovědní tak se dali naočkovat , a budou nyní “potrestáni” za svůj kladný přístup .Kdo tyto normy schvaluje.
    Není to náhodou diskriminace? Lemplové a nezodpovědní lidé opět mají u nás samé výhody .

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here