Zemřela Lisa Marie Presleyová, zřejmě na zástavu srdce

0
1797
Lisa_Marie_Presleyová
Lisa Marie Presleyová [uprostřed] měla čtyři děti. Na obrázku je se svými dvojčaty. Další dcera je úspěšná herečka Riley Keough. Její syn Benjamin Storm Keough spáchal před dvěma lety sebevraždu. / Foto: The Elvis Presley Charitable Foundation

Ve věku 54 let zemřela ve čtvrtek 12. ledna americká zpěvačka a jediné dítě rock’n’rollové legendy Elvise Presleyho Lisa Marie Presleyová. Americká média uvádí, že příčinnou úmrtí byla zástava srdce.

Úmrtí Lisy Marie Presleyové potvrdila v prohlášení její matka Priscilla Presleyová: „S těžkým srdcem se musím podělit o zdrcující zprávu, opustila nás moje krásná dcera Lisa Marie.”

Lisu Marii našla v ložnici jejího domu v kalifornském městě Calabasas jí blízká osoba bez známek života, uvádí britský server BBC. Následně do domu dorazil její bývalý manžel Danny Keough, který bydlí nedaleko a pokusil se dceru Elvise Presleyho oživit. Podle serveru jí měla další přivolaná osoba podat adrenalinový lék pro opětovné získání pulzu, avšak bez úspěchu. Přivolaná zdravotnická záchranná služby ji odvezla do nemocnice, kde už lékaři konstatovali smrt.

„Byla nejvášnivější, nejsilnější a nejmilejší žena, jakou jsem kdy poznala,” uvedla Priscilla Presleyová v prohlášení, ve kterém veřejnost žádá o respektování soukromí v době, kdy se celá rodina vypořádává s hlubokou ztrátou.

Lisa Presleyová bojovala s alkoholem a drogami

Podrobnější informace o příčině úmrtí Lisy Marie Presleyové v prohlášení neuvedla. Lisa Marie se již před několika lety veřejně přiznala k užívání návykových látek a před necelými sedmi lety se léčila pro závislost na omamných látkách.

„Užívala jsem kokain, sedativa, trávu a hodně jsem pila, všechno najednou. Nedokázala jsem být střízlivá. Nevím, jak jsem to všechno mohla přežít,“ uvedla před lety Presleyová.

Opiátová kauza v USA má další vyrovnání farma firem

Poslední léčbu v luxusním sanatoriu Hills Treatment Center v Los Angeles podstoupila kvůli závislosti na tlumících lécích vydávaných na lékařský předpis.

Na Lisu Marii vzpomíná umělecký svět

Ihned poté, co se zpráva o úmrtí dcery Elvise Presleyho dostala na veřejnost, začaly na úmrtí reagovat známé osobnosti. Zármutek vyjádřila i držitelka ceny Grammy Diane Warrenová.

„Celý svět právě teď posílá lásku a modlitby k dětem Priscilly a Lisy Marie,“ uvedla zpěvačka.

Spoluzakladatel americké rock and rollové skupiny Beach Boys Brian Wilson reagoval slovy, že je velmi těžké přijmout skutečnost, když někdo tak mladý a plný života náhle odejde.

Novartis v USA zaplatí pokutu za uplácení lékařů

Oscarová herečka Marlee Beth Matlinová v příspěvku na Twitteru napsala: „Měla jsem možnost poznat Cillu Presleyovou, když jsem vystupovala v Dancing With the Stars, a jako matka si neumím představit bolest, kterou nyní s předčasným odchodem Lisy Marie prožívá.”

Lisa Marie Presleyová

Lisa Marie se narodila v roce 1968. Už ve svém útlém věku se rozhodla následovat svého otce a věnovala se hudbě. Za svou kariéru vydala tři alba. Úspěch slavilo především její debutové studiové album z roku 2003. Prodalo se ho statisíce kopií a dostalo se mu pozitivních recenzí.

Lisa Marie Presleyová byla čtyřikrát vdaná. Asi nejznámějším se stal její sňatek s popovou legendou Michaelem Jacksonem. Do manželství vstoupila i s hercem Nicholasem Cagem, hudebníky Dannym Keoughem a Michaelem Lockwoodem.

Herečka Jane Fondová opět bojuje s rakovinou

Měla čtyři děti. Jedním z nich je úspěšná herečka Riley Keough. Syn Lisy Marie Benjamin Keough v roce 2020 ve svých 27 letech spáchal sebevraždu.

Lisa Marie se naposledy objevila na veřejnosti v úterý 10. ledna. Bylo to při příležitosti předávání Zlatých glóbů v Beverly Hills. Tam dorazila se svou matkou. Na akci přebíral cenu za nejlepší mužský výkon herec Austin Butler. Ten v biografickém snímku zvaný Elvis ztvárnil právě otce Lisy Marie Elvise Presleyho.

Veronika Táchová

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here