V Klášteře u Nepomuku otevřou nový Alzheimer Home

0
402
Alzheimer_Home
Ilustrační foto: Alzheimer Home

Až 115 pacientů s Alzheimerovou chorobou a dalšími demencemi najde svůj nový domov ve specializovaném zařízení v Klášteře u Nepomuku. To otevírá skupina Alzheimer Home ze zdravotnického holdingu Penta Hospitals CZ.

Vedle potřebné sociální a zdravotní péče nový domov klientům nabídne také široké spektrum aktivizačních terapií.

„Jen do vybavení tohoto domova naše skupina investovala téměř čtyři miliony korun s cílem poskytnout klientům nejen kvalitní domácí prostředí, ale také služby ve vyšším standardu, než je v podobných zařízeních běžné,“ řekla k novému pobytovému zařízení generální ředitelka skupiny Penta Hospitals Barbora Vaculíková.

Skupina využívá v praxi osvědčeného modelu, kdy dlouhodobě pronajaté objekty upravuje tak, aby vyhovovaly moderním standardům pro sociální zařízení a v rámci jejich provozu využívá synergie své zdravotnické a sociální divize.

„Díky tomu mohou klienti našich domovů využívat služby zdravotníků přímo v místě. A to nejen pokud jde o ordinaci praktického lékaře, ale pravidelně také služby očního lékaře, stomatologa, konzultací s psychiatry a dalšími specialisty,“ shrnuje generální ředitelka Penta Hospitals.

Alzheimer Home v Klášteře u Nepomuku

Alzheimer Home Nepomuk přijme první klienty na počátku roku 2024. Ti budou mít k dispozici prostorné společenské místnosti, jídelnu a místnost pro aktivizace. Ubytování zařízení nabízí v příjemném domácím prostředí ve dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením.

„Všechny pokoje budou kompletně vybaveny, přesto standardně nabízíme zájemcům možnost jejich vlastního dovybavení. Celý areál je pak samozřejmě plně bezbariérový,“ popisuje služby v novém zařízení Lucie Zajícová, regionální ředitelka a zástupkyně ředitele skupiny Alzheimer Home, která bude nový domov provozovat.

„Naše klienty budeme denně zapojovat do celé řady činností, které jsou každému šité na míru. Znalost zvyků, zájmů a osobních potřeb nám pomáhá připravit skladbu činností tak, aby pro klienta byly potěšením a zpříjemněním dne. Základními kameny aktivizačních činností jsou reminiscenční terapie, tréninky paměti, muzikoterapie a podobně,“ říká.

Otevřením nového centra vytvoří skupina Alzheimer Home v Klášteře u Nepomuku zhruba 60 nových pracovních míst. Zařízení Alzheimer Home Nepomuk je prvním, které skupina provozuje v Plzeňském kraji.

O skupině domovů se zvláštním režimem

Skupina Alzheimer Home je největším soukromým poskytovatelem sociálních služeb v České republice. Celkově pod ní spadá síť 33 domovů se zvláštním režimem. S výjimkou Ústeckého kraje tato zařízení pokrývají kompletně území České republiky a mají celkovou kapacitu 3 300 lůžek.

Zařízení Alzheimer Home se zaměřují na poskytování vysoce kvalitního a profesionálního servisu svým klientům. Jejich pracovníci pro ně zajišťují široké spektrum aktivizačních terapií, včetně těch, které využívají moderní technologie. Jako jsou fototerapie, virtuální realita a jiné.

Penta Hospitals CZ v České republice provozuje dále nemocnice a ambulantní zdravotnická zařízení. Pod značkou Alzheimer Home působí 33 specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou. Vlastníkem holdingu je investiční skupina Penta.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here